Kleppe er klar

Det er fortsatt helt åpent hvem som vinner nominasjonskrigen i Vest-Agder Fremskrittsparti. Seint i går kveld kom favoritten Vidar Kleppe hjem fra Tyskland - uten bagasje. Den hadde forsvunnet på veien fra Berlin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Noen må jo ta seg av partiets forpliktelser og landets interesser, sier han med adresse til partiformann Carl I. Hagen, som valgte å bli hjemme fra Stortingets kontrollkomités Tysklands-reise.

Vil ikke spå

Selv vil ikke Kleppe spå noe om utfallet av morgendagens nominasjonsmøte, selv om hans fanebærere mener saken er klar. Motkandidat Åse Schmidts tilhengere innrømmer også at Kleppe fortsatt leder kappløpet, men de hevder at den kontroversielle partiveteranens forsprang stadig blir mindre.

Etter å ha kontaktet delegatene skrev Fædrelandsvennen i går at Kleppe vil vinne. Også Åse Schmidts fortrolige, Odd Djøseland, regnet med at Kleppe i går ettermiddag hadde 43 av 83 delegater på sin side.

- Dramatisk

- Men det blir et dramatisk valg. Det skjer daglig en forskyvning til fordel for Åse Schmidt, hevder Djøseland, som i Sørlandssendinga i går ba Vidar Kleppe om å trekke seg for å få ro i partiet.

På samme tid satt fylkesformann Jan Ole Dahl hjemme i stua.

- Skittkastingen i partiet gjør at jeg ikke får sove om natta. Vi har skadet oss selv med den stadige personkampen og ryktespredningen. Jeg klarer ikke å la være å tenke på menneskene bak politikerne. De blir omtalt på en slik måte at jeg mister nattesøvnen, sier Kleppe-tilhengeren Dahl.