Kleppe slår tilbake

Vidar Kleppe slår tilbake mot sentralstyremedlemmer i Fremskrittspartiet som advarer mot renominasjon av ham selv og Jan Simonsen til Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Det er ikke sentralstyret som nominerer partiets stortingskandidater. Det er full enighet om at dette skal skje i fylkeslagene etter innstilling fra lokallagene.

Jeg tar som en selvfølge at medlemmer i sentralstyret ikke blander seg inn i denne prosessen, sier Kleppe til NTB.

Sentralstyremedlemmene Einar Endresen og Oskar Grimstad er kritiske til Kleppe, Simonsen og andre som ikke har undertegnet støtteopprop til partiledelsen. De mener at Kleppes og Simonsens forhold til Danielsen-fløyen i Oslo Frp bør avklares før nominasjon.

Hvem er trollene?

Kleppe er også opprørt over en lederartikkel i partiavisa Fremskritt, som skriver om «trollene» som gjør livet surt i stortingsgruppa.

-Det har gått varmt for seg i partiet i det siste, og denne artikkelen må settes på tabbekvoten. Dersom lederskribenten ikke vil navngi hvem han sikter til, bør han be om unnskyldning, sier han.

Samtidig som namsretten mandag avsier kjennelse om suspensjonssaken i Oslo, skal Carl I. Hagen delta på det som kan bli et rabaldermøte i Vest-Agder Frp. Torsdag tar partiformannen turen til Rogaland.

Kleppe er foreslått renominert av nominasjonskomiteen i Vest-Agder Frp, med støtte fra 9 av 11 lokallag. Han fikk enstemmig støtte fra sitt eget lokallag i Kristiansand, men både Kristiansand-partiet og fylkespartiet er nå kraftig splittet.

Fylkesleder Jan Ole Dahl sier til Fædrelandsvennen at både han og de to nestlederne vil trekke seg fra vervene dersom det ikke blir ro i partiet. Han sier at partiet står på stedet hvil, og at «det eneste vi klarer er å diskutere hverandre».

Konkurranse sunt

Vidar Kleppes kandidatur blir utfordret av Åse Schmidt fra Mandal, som også sitter i partiets sentralstyre. Kleppe kan ikke påpeke noen politiske forskjeller mellom Schmidt og seg selv, og sier at han ikke er redd for å bli skviset ut av listen på nominasjonsmøtet 27. januar.

-Konkurranse om plassene er bare sunt. Det er jo nettopp dette vi står for i Fremskrittspartiet. Det er helt normalt at det er flere kandidater å velge blant, og at mange går i tenkeboksen før nominasjonsmøtet, sier han.

Antydninger om illojalitet mot partiet blåser han av.

-Jeg tar det ikke alvorlig. Jeg har tjent Fremskrittspartiet i gode og onde dager siden 1981, og vært nestleder i to perioder, sier han.

(NTB-Alf Skjeseth)