Kleppe trekker seg som nestlederkandidat

Bråket i Frp fortsetter både sentralt og lokalt. Vidar Kleppe har bestemt seg for ikke å stille som kandidat til nestledervervet i partiet. Og valgkomiteen i Oslo Frp vil ikke at den nåværende formannen, Arve Lønnum, skal fortsette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke ble Kleppe oppfordret til å utfordre Terje Søviknes som nestleder på vårens landsmøte, men har nå ombestemt seg, skriver VG.

Grunnen er ifølge ham selv at han ikke vil hindre Frps helsepolitiske talsmann, John I. Alvheim, i å stille til gjenvalg i Stortingsvalget. Alvheim har truet med å la være å ta gjenvalg på grunn av all den interne striden i partiet, og mente Kleppe var med på å svekke partiet ved å stille som motkandidat til Søviknes.

Lørdag avgjør nominasjonsmøtet i Vest-Agder Frp om Kleppe blir lokallagets førstekandidat ved høstens stortingsvalg.

Valgkomiteen i Oslo Frp går ikke inn for at den midlertidige formannen i Oslo Frp, Arve Lønnum, stiller til valg som ny formann av partiet på Oslo Frps årsmøte.

Drøyt en måned etter at Lønnum ble valgt til midlertidig formann som erstatning for den suspenderte Dag Danielsen, mener valgkomiteen at Lønnum ikke holder mål til å stille til valg som formann i partiet på Oslo Frps ordinære årsmøte denne uka, melder NRK.

Foran årsmøtet vil bare to av fem medlemmer av valgkomiteen at Lønnum skal ha formannsvervet på permanent basis. Et medlem foretrekker leder av bydelsutvalget for Uranienborg/Majorstuen Hans Høeg Henriksen. De to siste medlemmene har ingen nye kandidater til vervet.

Valgkomiteens formann Tor Vatsgar sier til NRK at de ikke har kandidater som er gode nok og da vil de ikke anbefale Oslo Frps velgere å stemme på noen.

Vatsgar mener også at Arve Lønnum ikke når opp til knærne til Dag Danielsen og at han dermed ikke er verdig til å overta som formann i Oslo Frp.

Begge nestformennene i Hordaland Fremskrittsparti ble forsøkt ekskludert fra partiet i går kveld.

Fylkesformann Sigrun Sangolt Natås i Hordaland Frp gikk på styremøtet i Hordaland Frp i går kveld inn for å ekskludere de to nestformennene Gustav Bahus og Gunnar Bakke, skriver Bergens Tidende.

Men bare fire av 12 styremedlemmer støttet forslaget. (NTB)