Kleppe ute et år

Etter mange timer bak lukkede dører besluttet Fremskrittspartiets sentralstyre å suspendere Vidar Kleppe i 12 måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed trakk de fra 8 måneder i det opprinnelige suspesjonsforslaget.

Den ellers så taletrengte Vidar Kleppe var lite meddelsom da han forlot Frp-hovedkvarteret 21.45. Kleppe håpet i det lengste at han ikke blir suspendert eller ekskludert.

Sentralstyret fortsatte behandlingen av saken da Kleppe forlot lokalene, og vil ikke gi noen offentlig informasjon før Kleppe selv er underrettet om utfallet.

Kleppes møte med sentralstyret varte mye lenger enn ventet. Alle - også Kleppe selv - har ventet at sentralstyret ville følge opp onsdagens utspill fra stortingsgruppa og suspendere ham.

- Jeg har hatt bedre dager på Youngstorget, men det var en grei kommunikasjon. Jeg føler at jeg fikk lagt fram min versjon, og sentralstyret hadde mange spørsmål. Det er heller ikke alle sentralstyremedlemmene som sitter i stortingsgruppa, sa en sliten Kleppe, før han nærmest ble «bortført» i drosje av en kvinnelig aktivist for Dag Danielsens utbryterliste i Oslo.

Karantene

- Jeg har fått klar beskjed. De vil ikke ha meg på laget, men sette meg i en slags karantene for å se om jeg skikker meg, sier han med et skjevt smil. Han fastholder at partiledelsen har tråkket på alt som heter organisasjonsdemokrati, og at de har brutt partiets vedtekter og reglene for nominasjoner ved å blande seg inn i nominasjonsprosessen i Vest-Agder.

- Dette er usmakelig. Det viser at ledelsen ikke er opptatt av rettssikkerhet og vanlig lov og orden, sier Kleppe. Han finner situasjonen uvirkelig og surrealistisk, nærmest en smule X-files, «Du tror det ikke før du ser det».

- Men jeg sitter perioden ut for Frp, og jeg må avklare med gruppen hvordan arbeidet skal skje i det daglige, sier Kleppe.

Andre i partiet mener at Kleppe nærmest får status som uavhengig representant, og at han blir utelukket fra alt politisk arbeidet i stortingsgruppen. Dette betyr blant annet at han ikke vil få taletid i

debattene.

(NTB/Dagbladet.no)