«Kleppe vet hvor kontoret mitt er»

Frp-formann Carl I. Hagen liker dårlig at stortingsrepresentant Vidar Kleppe kommer med krav til ham gjennom Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Carl I. Hagen hevder han ikke vil blande seg inn i nominasjonsprosessen i Vest-Agder, der Kleppes førsteplass kan være i fare.

Kleppe har reagert sterkt på en lederartikkel i partiavisa Fremskritt. Han ber Hagen rydde opp - og sette redaktøren på plass.

- Jeg synes det er merkverdig at Kleppe snakker til meg via Dagbladets spalter. Hvis han ønsker å snakke med meg, vet han hvor mitt kontor er. Min dør er åpen. Jeg synes ikke noe om denne måten å gjøre det på, sier Hagen.

Lederskribenten i partiavisa skriver i siste nummer at det nå er «på tide å få eksponert trollene i Frp's stortingsgruppe».

Takhøyde

- Kleppe sier jo at han ikke føler seg truffet, så da skjønner jeg ikke at han engasjerer seg. Han kunne jo også tatt dette opp direkte med ansvarlig redaktør Geir Mo, sier Hagen.

- Hva synes du selv om lederen?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

- Er det fraksjonsvirksomhet også i stortingsgruppa, slik lederartikkelen sterkt antyder?

- Jeg kommenterer ikke interne forhold i Stortingsgruppa.

- Sentralstyremedlemmer sier til Aftenposten at Vidar Kleppes og Jan Simonsens lojalitet må granskes. Hva sier du til det?

- Jeg har ingen kommentar til slike meningsytringer. Når sentralstyremedlemmer i Ap uttaler seg om noe, ringer man ikke umiddelbart til Thorbjørn Jagland for kommentar. Jeg tar stilling til saker som kommer på sentralstyrets bord, sier Hagen.

- Hva er din kommentar til at gruppesekretær Harry Teige sier opp i protest?

- Jeg konstaterer at han sier opp. Han har sterke meninger, og går ut med knallhard kritikk. Da er det jo en naturlig konsekvens at han slutter. Det er ryddig, sier Hagen.