Kleppe vil stoppe moske i Kristiansand

Mener den vil bli «et bruhode for kriminell virksomhet.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Demokratenes Vidar Kleppe raser mot planene om å bygge ny moské i Kristiansand. Kleppe mener en moské vil bli «et bruhode for kriminell virksomhet.»

Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland (KrF) er rystet over Kleppes uttalelser.

- Det går ikke an å snakke slik. Enkelthandlinger kan vi kritisere, men ikke skjære en hel religion over en kam, sier han til Fædrelandsvennen, og mener dette handler om religionsfrihet og elementær respekt.

Kleppe er helt uenig:

- Vi skal ikke ha noe muslimsk symbolbygg i vår by. Og heller ikke bønnerop. I Kristiansand skal kirkeklokkene ringe fritt. Moskeer er bruhode for kriminalitet og menneskefiendtlige holdninger, og dette vil øke med et slikt bygg, sier Kleppe, og viser til at imamer i Oslo sier nei til omskjæring offisielt, men sier noe annet internt.

- Moskeene er tilholdssted for ytterliggående islamister som jeg ikke vil gi fotfeste i Kristiansand, slår Kleppe fast, og mener religionsfriheten er ivaretatt ved at muslimene leier et normalt norsk lokale.

Muslimenes tre organisasjoner i byen har i dag to moskeer som begge er for små og upraktiske, og ønsker hjelp av kommunen til å finne en tomt der de kan bygge en egen moské.

Kleppe vil legge fram et forslag mot moské i kommunestyrets møte 6. desember, men ordfører Skisland tror ikke det blir vedtatt. Han avviser også Kleppes bekymring for å måtte høre bønnerop.

- Bønnerop er et ikke-tema. Muslimene ser også at det ikke passer i Kristiansand, sier Skisland.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer