Kleppe vil stoppe moske i Kristiansand

Mener den vil bli «et bruhode for kriminell virksomhet.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Demokratenes Vidar Kleppe raser mot planene om å bygge ny moské i Kristiansand. Kleppe mener en moské vil bli «et bruhode for kriminell virksomhet.»

Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland (KrF) er rystet over Kleppes uttalelser.

- Det går ikke an å snakke slik. Enkelthandlinger kan vi kritisere, men ikke skjære en hel religion over en kam, sier han til Fædrelandsvennen, og mener dette handler om religionsfrihet og elementær respekt.

Kleppe er helt uenig:

- Vi skal ikke ha noe muslimsk symbolbygg i vår by. Og heller ikke bønnerop. I Kristiansand skal kirkeklokkene ringe fritt. Moskeer er bruhode for kriminalitet og menneskefiendtlige holdninger, og dette vil øke med et slikt bygg, sier Kleppe, og viser til at imamer i Oslo sier nei til omskjæring offisielt, men sier noe annet internt.

- Moskeene er tilholdssted for ytterliggående islamister som jeg ikke vil gi fotfeste i Kristiansand, slår Kleppe fast, og mener religionsfriheten er ivaretatt ved at muslimene leier et normalt norsk lokale.

Muslimenes tre organisasjoner i byen har i dag to moskeer som begge er for små og upraktiske, og ønsker hjelp av kommunen til å finne en tomt der de kan bygge en egen moské.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer