Kler av deg på åpen gate

Britiske myndigheter åpner for muligheten til å plassere røntgenkameraer i lyktestolper rundt om i Storbritannia. Kameraene kler av deg visuelt i søk etter våpen og narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teknologien er allerede tatt i bruk på en rekke britiske flyplasser. Mistenkelige passasjerer blir da henvist til et rom, der kameraet tar bilder av vedkommende fra ulike vinkler. I løpet av sekunder danner røntgenkamerat et bilde av kroppen, uten klær. Det som vises er en naken person og det som eventuelt er gjemt under klærne, som for eksempel våpen eller narkotika.


Sikkerhetsekspert Bob Ayers mener at prosjektet er svært ressurskrevende. ”Skal politiet vente på hvert gatehjørne for å spørre folk om hva som befinner seg under jakken deres? Hvis vedkommende ikke pågripes innen et par minutter er personen etter all sannsynlighet borte”.

Spørsmålet blir om dette virkelig er nødvendig for å opprettholde rikets sikkerhet eller om en kan trekke paralleller til George Orwells beskrivelse om at "storebror ser deg" i boken 1984.

Det er per dags dato ikke tatt noen endelig beslutning angående prosjektets videre utvikling.

<B>NAKEN:</B> Røntgenbildene vil avsløre hva du skjuler under klærne.