- Kler du deg ikke godt risikerer du å fryse av deg ballene

Russegutta måtte ligge sammen i vanen for å holde seg varme.

ISKALD RUSS: Russgutta fra Eidsvoll oppfordrer medrussen om å kle seg godt. På bildet. Jørgen Fischer, Pål Folmer, Magnus Kristengård, Sindre Olsen, Erlend Sundby, Erlend Winnem, Sondre Rudi, Marius Saxang, Paul Walker, Sivert Modal, Joakim Madsen. Foto: Khan Farooq
ISKALD RUSS: Russgutta fra Eidsvoll oppfordrer medrussen om å kle seg godt. På bildet. Jørgen Fischer, Pål Folmer, Magnus Kristengård, Sindre Olsen, Erlend Sundby, Erlend Winnem, Sondre Rudi, Marius Saxang, Paul Walker, Sivert Modal, Joakim Madsen. Foto: Khan Farooq Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Om lag 10 000 skolelei ungdom samlet seg i kveld på Tryvann på toppen av Holmenkollen i Oslo for å feire at det er underkant av to måneder igjen av skolen.

Sammen med gåsunger er russen normalt vårtegn, men da Dagbladet tok seg en kjapp tur innom Tryvann, var det ikke mye vår å se.

Snø faller over snø som allerede har falt, og arrangørene har jobbet på spreng for å fjerne snø som har lagt seg over teltene.

- Vi har ikke opplevd maken. Dette er ikke akkurat tegn til vår og vi kommer til å snakke om dette i noen år, sier Mie Skard til Dagbladet.

- Trøndere mer hardbarka Skard er arrangøransvarlig i eventselskapet ROK og har passet på russen siden hun selv var her med russebuksa si i 2004.

- Vi oppfordrer alle russ som skal på festival i dag om å kle seg godt. Ullundertøy, varme sokker, tjukke jakker og vintersko er viktig. Det er en del russ som har hadde på seg dårlig klær i går, og vi kommer til å gjøre flere ekstratiltak som utdeling av gensere og har opprettet ekstra varmetelt, sier Skard.

I tillegg har arrangørene sendt tekstmeldinger til all russ som har kjøpt billett til Tryvann, og bedt dem om å kle seg ekstra godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer