Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kler du deg ikke godt risikerer du å fryse av deg ballene

Russegutta måtte ligge sammen i vanen for å holde seg varme.

 ISKALD RUSS: Russgutta fra Eidsvoll oppfordrer medrussen om å kle seg godt. På bildet. Jørgen Fischer, Pål Folmer, Magnus Kristengård, Sindre Olsen, Erlend Sundby, Erlend Winnem, Sondre Rudi, Marius Saxang, Paul Walker, Sivert Modal, Joakim Madsen. Foto: Khan Farooq
ISKALD RUSS: Russgutta fra Eidsvoll oppfordrer medrussen om å kle seg godt. På bildet. Jørgen Fischer, Pål Folmer, Magnus Kristengård, Sindre Olsen, Erlend Sundby, Erlend Winnem, Sondre Rudi, Marius Saxang, Paul Walker, Sivert Modal, Joakim Madsen. Foto: Khan Farooq Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om lag 10 000 skolelei ungdom samlet seg i kveld på Tryvann på toppen av Holmenkollen i Oslo for å feire at det er underkant av to måneder igjen av skolen.

Sammen med gåsunger er russen normalt vårtegn, men da Dagbladet tok seg en kjapp tur innom Tryvann, var det ikke mye vår å se.

Snø faller over snø som allerede har falt, og arrangørene har jobbet på spreng for å fjerne snø som har lagt seg over teltene.

- Vi har ikke opplevd maken. Dette er ikke akkurat tegn til vår og vi kommer til å snakke om dette i noen år, sier Mie Skard til Dagbladet.

- Trøndere mer hardbarka
Skard er arrangøransvarlig i eventselskapet ROK og har passet på russen siden hun selv var her med russebuksa si i 2004.

- Vi oppfordrer alle russ som skal på festival i dag om å kle seg godt. Ullundertøy, varme sokker, tjukke jakker og vintersko er viktig. Det er en del russ som har hadde på seg dårlig klær i går, og vi kommer til å gjøre flere ekstratiltak som utdeling av gensere og har opprettet ekstra varmetelt, sier Skard.

I tillegg har arrangørene sendt tekstmeldinger til all russ som har kjøpt billett til Tryvann, og bedt dem om å kle seg ekstra godt.

- Hvilke russ er det som har kledd seg dårligst?

- Vi har veldig mange trøndere på besøk og jeg må si at de er mer hardbarket enn Oslo-russen.

Varmere enn vanlig - Dette været er vel helt på prikken normalt, sier vakthavende meteorolog Marit Helene Jensen.

Selv om det har vært kraftig snøvær flere steder på Østlandet lørdag, sier Jensen at de siste 30 dagene faktisk har vært litt varmere enn det som er normalen.

- Jeg forstår jo at folk synes det er litt kaldt i dag. Det er jo kaldt. Men altså i forhold til hva som er normalt så er ikke dette noe spesielt, sier Jensen.

 HAR SENDT VÆRVARSEL TIL RUSSEN: Mie Skard i ROK foreller at de har sendt teksmeldinger til all russ som har kjøpt billett til Tryvann, og bedt dem om å kle seg ekstra godt. Foto: Khan Farooq.
HAR SENDT VÆRVARSEL TIL RUSSEN: Mie Skard i ROK foreller at de har sendt teksmeldinger til all russ som har kjøpt billett til Tryvann, og bedt dem om å kle seg ekstra godt. Foto: Khan Farooq. Vis mer

Hun varsler nå varmere tider.

- I dag er nok den kaldeste dagen på en lang stund. Fra onsdag vil det stige litt, og etter helgen tror jeg vi kan få 15 grader i Oslo. Da blir det litt koseligere temperaturer, sier Jensen

Lå sammen i bussen På Tryvann var Eidsvoll-russen i feststemning da Dagbladet kom bort.

- Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær, forteller de og ler.

Dette er andre dagen deres på Tryvann, og de forteller at gårsdagen ble i overkant kald.

- Vi var ikke klar over at det skulle snø, og noen av oss var veldig dårlig kledd. I natt måtte vi ligge sammen i russevanen og brukte hverandre til å varme oss, forteller de.

- Hva er rådet deres til medrussen?

- Kler du deg ikke godt risikerer du å fryse av deg ballene!

Hele Norges coronakart