ÅPENT SYKHUS: Med et åpent sykehus inviterer det også til uvedkommende. Ifølge sikkerhetssjef Leif Olsen på Sørlandet sykehus Arendal har de ved flere anledninger opplevd at uvedkommende kler seg ut som helsepersonell. tar seg inn på pasientrommene og robber dem. Foto: Ørjan Svendsen
ÅPENT SYKHUS: Med et åpent sykehus inviterer det også til uvedkommende. Ifølge sikkerhetssjef Leif Olsen på Sørlandet sykehus Arendal har de ved flere anledninger opplevd at uvedkommende kler seg ut som helsepersonell. tar seg inn på pasientrommene og robber dem. Foto: Ørjan SvendsenVis mer

Kler seg ut som leger og lopper pasientene

Men tyvene som stadig slår til mot sykehuset i Arendal kommer ofte ikke langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): På Sørlandet sykehus i Arendal plages man av frekke tyver som rundstjeler hjelpeløse pasienter.

Mandag skjedde det igjen. Den kommunale legevakta i bygget ble åsted for et grovt tyveri, skriver Agderposten.

- Det hender at folk kler seg ut som helsepersonell og tar seg inn på rommene for å stjele pasientenes eiendeler, sier enhetsleder Leif Olsen for sikkerhet ved sykehuset til avisa.

Fanget av kamera Sikkerhetssjefen sier at sakene ofte blir nedprioritert av politiet og at de har forståelse for det.

- Vi setter av mye tid til å finne tyvene. Helsepersonellet her på sykehuset er flinke til å gi gode signalement, og vi bruker alt fra 1-4 dager på å se gjennom videoopptak og snakke med mennesker som kan ha sett noe, sier Olsen til Agderposten.

Han forteller om en episode i mai i år der gjerningspersoner i frakk tok seg inn til pasienter og stjal deres eiendeler.

- De som ble frastjålet sine ting ga våre ansatte et godt signalement raskt. Vi fant dermed personene på kamera. Dette materialet er nå oversendt politiet. Den saken førte til en pågripelse, og det er vi glade for å kunne bidra med, sier Olsen til Dagbladet.

- Vi er ikke politi Han understreker at de ikke går til pågripelser eller bruker andre politimetoder til å konfrontere potensielle gjerningsmenn.

- Det er det opp til politiet å gjøre, men vi hjelper gjerne til med informasjon. Vi er ikke noe politi, sier Olsen, som sier de har hatt flere episoder der mistenkelige personer har snoket rundt i sykehusgangene kledd som helsepersonell.

- Flere ganger har årvåkne ansatte fulgt etter og dermed trolig fått avverget nye tyverier, sier Olsen.

Sykehuset i Arendal er et åpent sykehus der store deler av området er tilgjengelig for alle. Det kan være noe av forklaringen til tyveriraidene, tror han. Likevel ønsker han ikke å avgrense sykehuset noe mer.

- Da får vi i heller vurdere mer vakthold og flere kameraer, men det er et stort sykehus og blir til slutt et pengespørsmål, sier han.