Klesgigant kan bli gjort ansvarlig for underbetalte polakker: - Alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven

«Arbeidstakerne blir utsatt for grov sosialdumping både når det gjelder lønn og arbeidstid», mener Arbeidstilsynet. Nå vurderer tilsynet å politianmelde saken.

- GROV SOSIAL DUMPING: Arbeidstilsynet anser at arbeidstakerne blir utsatt for grov sosialdumping både når det gjelder lønn og arbeidstid. Bruddene på norsk arbeidsmiljølovgivning er av en så alvorlig karakter at Arbeidstilsynet vil vurdere politianmeldelse», skriver Arbeidstilsynet i et brev til klesgiganten Zara. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET
- GROV SOSIAL DUMPING: Arbeidstilsynet anser at arbeidstakerne blir utsatt for grov sosialdumping både når det gjelder lønn og arbeidstid. Bruddene på norsk arbeidsmiljølovgivning er av en så alvorlig karakter at Arbeidstilsynet vil vurdere politianmeldelse», skriver Arbeidstilsynet i et brev til klesgiganten Zara. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Arbeidstilsynet anser at arbeidstakerne blir utsatt for grov sosialdumping både når det gjelder lønn og arbeidstid. Bruddene på norsk arbeidsmiljølovgivning er av en så alvorlig karakter at Arbeidstilsynet vil vurdere politianmeldelse», skriver Arbeidstilsynet i et brev til klesgiganten Zara.  

Fikk 41 kroner i timen Det var torsdag i forrige uke at Dagbladet kunne avdekke at polske arbeidere som jobbet for klesgiganten Zara i Oslo, hadde blitt utsatt for sosial dumping.

De polske ansatte fikk bare 41 kroner i timen og jobbet langt over lovlig arbeidstid. I tillegg valgte Arbeidstilsynet å stenge arbeidsplassen på grunn av helsefarlige forhold.  

I brevet til Zara skriver de at arbeidsplassen ble «stanset med øyeblikkelig virkning for farefullt arbeide og manglende personlig verneutstyr».  

Meldte ikke arbeidsskader Arbeidstilsynet skriver videre at det er avdekket at det har «vært to tilfeller av arbeidsskade uten at dette har vært meldt til tilsynet». Det skal være snakk om kuttskader under rivning, opplyser Arbeidstilsynet.  

- SOM SLAVER: - De behandlet oss som slaver, sier en av de polske ansatte til Dagbladet. Han forteller om ulovlige lange arbeidsdager, ulovlig lav lønn og helsefarlig arbeidsforhold. Her fra Arbeidstilsynets aksjon mot butikklokalene til Zara sist onsdag. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET
- SOM SLAVER: - De behandlet oss som slaver, sier en av de polske ansatte til Dagbladet. Han forteller om ulovlige lange arbeidsdager, ulovlig lav lønn og helsefarlig arbeidsforhold. Her fra Arbeidstilsynets aksjon mot butikklokalene til Zara sist onsdag. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Tirsdag publiserte Dagbladet et intervju med fem av de polske ansatte. De forteller om ulovlig lange arbeidsdager, ulovlig lav lønn og helsefarlig arbeidsforhold.  

De ansatte måtte jobbe sju dager uken. Lokalene var fulle av støv på grunn av rivningsarbeid, men de ansatte manglet verneutstyr, forteller de til Dagbladet.    

- Fare for liv og helse «Vi manglet hørselsvern. Arbeidsklærne var gamle og slitte», forteller én av de ansatte. Flere sier de ble dårlig på grunn av alt støvet. Sjefen krevde at de lukket vinduene; og da de rev ned gipsplatene, skal det ha vært så mye støv at de ikke kunne se hverandre.  

«Sjefen sa at han ikke brydde seg om at det var for varmt. Det var ikke nok luft til å puste», forteller én av de ansatte.

- FARE FOR LIV OG HELSE: Onsdag avdekket Arbeidstilsynet at polske ansatte som renoverte Zaras butikklokaler bare fikk 41 kroner i timen. På grunn av manglende sikkerhet ble arbeidet stoppe på stedet.- Det var umiddelbar fare for liv og helse. Lokalene manglet ventilasjon, og de ansatte mangler verneutstyr, sa Per Granerød fra Arbeidstilsynet (t.h.). Foto. SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET
- FARE FOR LIV OG HELSE: Onsdag avdekket Arbeidstilsynet at polske ansatte som renoverte Zaras butikklokaler bare fikk 41 kroner i timen. På grunn av manglende sikkerhet ble arbeidet stoppe på stedet.- Det var umiddelbar fare for liv og helse. Lokalene manglet ventilasjon, og de ansatte mangler verneutstyr, sa Per Granerød fra Arbeidstilsynet (t.h.). Foto. SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Arbeidstilsynet reagerte sterkt på helseforholdene.  

«Det var umiddelbar fare for liv og helse. Lokalene manglet ventilasjon, og de ansatte mangler verneutstyr», sa Per Granerød fra Arbeidstilsynet til Dagbladet onsdag i forrige uke. 

I brevet til Zara skriver Arbeidstilsynet «arbeidet ble stanset med øyeblikkelig virkning ut i fra eksponering av helsefarlige stoffer, i lokaler uten ventilasjon».  

Vil gi Zara pålegg Arbeidstilsynet varsler nå at de kommer til å gi Zara pålegg i etterkant av avsløringen. 

HAR KRAV PÅ MINST 163,20 I TIMEN: Byggebransjen er allmenngjort, noe som vil si at de polske ansatte tjente langt under den lovpålagte minstelønnen på 163,20 kroner i timen for ufaglærte med ett års erfaring. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET
HAR KRAV PÅ MINST 163,20 I TIMEN: Byggebransjen er allmenngjort, noe som vil si at de polske ansatte tjente langt under den lovpålagte minstelønnen på 163,20 kroner i timen for ufaglærte med ett års erfaring. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET Vis mer

- Zara har informasjonsplikt overfor entreprenøren og hovedbedrift og Goa Invest, som er en del av Inditex, har solidaritetsansvar for at arbeidstakerne får minstelønn, overtid og feriepenger, sier seniorinspektør i Arbeidstilsynet, Per Granerød, til Dagbladet. 

Dette betyr at moderselskapet til Zara, Inditex, kan få krav fra arbeidstakerne til å betale lønn, overtid og feriepenger til de ansatte, hvis ikke underleverandøren tar sitt ansvar.  

Arbeidstilsynet vil nå pålegge Zara å utarbeide en såkalt «SHA-plan». En SHA-plan er en skriftlig plan for sikkerhet, helse og arbeidsmiljø som beskriver hvordan risikoforholdene i prosjektet skal håndteres.

Mangler forhåndsmelding Byggherreforskriften § 7 fastslår at det før oppstart av bygge- eller anleggsarbeid skal denne planen foreligge. I tillegg vil Arbeidstilsynet kreve at Zara sender inn en forhåndsmelding om bygge- eller anleggsarbeid. 

- Arbeidstilsynet har ikke mottatt forhåndshåndsmelding for det aktuelle byggearbeidet. Det er Zara som byggherre som har ansvaret for at dette blir innsendt og oppslått på byggeplassen, sier Granerød, som forteller at de ansatte også manglet gyldige ID-kort. Dette er lovpålagt og Arbeidstilsynet har gitt pålegg om at dette må framskaffes.
 
Inditex avviser lovbrudd Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra Zara, moderselskapet Inditex og byggeselskapet Kotablue angående de ansattes og Arbeidstilsynets påstander.  

- STOR SKANDALE: Dagbladets avsløring har vakt stor oppmerksomhet i Polen, og under tittelen «Stor skandale i Norge» har den polske nettavisen gazeta.pl skrevet om saken.
- STOR SKANDALE: Dagbladets avsløring har vakt stor oppmerksomhet i Polen, og under tittelen «Stor skandale i Norge» har den polske nettavisen gazeta.pl skrevet om saken. Vis mer

Inditex har tidligere sagt til Dagbladet at alle deres ansatte og underleverandører, «uavhengig av hvilket land de kommer fra», har mottatt lønn i henhold til de lokale lovene.  

I går skrev Inditex følgende e-post til Dagbladet:  

«Kjære Mr. Thorenfeldt. Arbeidsforholdene som er etablert av vår underleverandør Kotablue ved Zara-butikken i Bogstadveien følger anbefalingen til Arbeidstilsynet. Butikkombygging er under arbeid, og arbeidsforholdene overholder til det fulle norske og internasjonale krav. Inditexs underleverandører utfører arbeid i våre butikker i 86 forskjellige land over hele verden og de overholder de strengeste arbeidsreguleringene».  

- DÅRLIGE ARBEIDSFORHOLD: «Vi manglet hørselsvern. Arbeidsklærne var gamle og slitte», forteller én av de ansatte. Flere sier de ble dårlig på grunn av alt støvet. Sjefen krevde at de lukket vinduene, og da de rev ned gipsplatene skal det ha vært så mye støv at de ikke kunne se hverandre.  

«Sjefen sa at han ikke brydde seg om at det var for varmt. Det var ikke nok luft til å puste», forteller én av de ansatte. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET
- DÅRLIGE ARBEIDSFORHOLD: «Vi manglet hørselsvern. Arbeidsklærne var gamle og slitte», forteller én av de ansatte. Flere sier de ble dårlig på grunn av alt støvet. Sjefen krevde at de lukket vinduene, og da de rev ned gipsplatene skal det ha vært så mye støv at de ikke kunne se hverandre. «Sjefen sa at han ikke brydde seg om at det var for varmt. Det var ikke nok luft til å puste», forteller én av de ansatte. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET Vis mer
- IKKE GJORT NOE GALT: «Inditex krever fra sine leverandører at de operer i henhold til de lokale arbeidsreguleringene - i dette tilfellet etter norsk arbeidsmiljølov», skriver kommunikasjonsavdelingen til Inditex. «Derfor», skriver Inditex, «har alle de ansatte i Oslo, uavhengig av hvilket land de kommer fra, mottatt lønn i henhold til de lokale lovene». De skriver videre at opplysningene fra Arbeidstilsynet og de ansatte ikke «reflekterer den reelle situasjonen». Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET
- IKKE GJORT NOE GALT: «Inditex krever fra sine leverandører at de operer i henhold til de lokale arbeidsreguleringene - i dette tilfellet etter norsk arbeidsmiljølov», skriver kommunikasjonsavdelingen til Inditex. «Derfor», skriver Inditex, «har alle de ansatte i Oslo, uavhengig av hvilket land de kommer fra, mottatt lønn i henhold til de lokale lovene». De skriver videre at opplysningene fra Arbeidstilsynet og de ansatte ikke «reflekterer den reelle situasjonen». Foto: SONDRE STEEN HOLVIK/DAGBLADET Vis mer