Kleskonge i hyttetrøbbel

Mangemillionær Ola Mæle står i fare for å miste konsesjonen på prakteiendommen på Åkerøya ved Lillesand. Årsak: Kommunen mener han ikke oppfyller boplikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kleskongen Ola Mæle kjøpte i 1998 prakteiendommen Gården på Åker-øya utenfor Lillesand for fem millioner kroner.

Problemet var bare at det fulgte med boplikt.

Bik Bok-gründeren har imidlertid ingen planer om å bosette seg på Sørlandet. Nå har han falt i unåde hos kommuneadministrasjonen i Lillesand, som har bedt landbruksdirektøren om å gripe inn i det den oppfatter som et forsøk på å snike seg unna boplikten.

- Vi ser alvorlig på brudd på boplikten, og aksepterer ikke at noen lurer seg unna, sier juridisk konsulent Arne Tveit ved Landbrukskontoret til Fedrelandsvennen. Mæle vil gjøre Gården om til et feriested for ansatte og forretningsforbindelser.

- Hovedhuset er i dag ubeboelig. Jeg har ennå ikke fått respons på byggesøknaden. Nå har det gått over ett år, sier Mæle til Fedrelandsvennen, og forsikrer at han skal sørge for at Gården blir bebodd i framtida. Lillesand kommune er alt annet en enig i Mæles framstilling av saken.

- Byggesøknaden fra Mæle dreier seg om noe langt mer enn oppussing. For øvrig har han fått tilbakemelding fra kommunen. Sannheten er at byggeplanene til Ola Mæle er så store og omfattende at vi har funnet det riktig å innhente råd fra fylkesmannens miljøvernavdeling, sier avdelingsingeniør Lise Karlsen i Lillesand kommune til avisa.

Foruten å pusse opp hovedhuset planlegger Mæhle et større bryggeanlegg, ei sjøbu på 75 kvadratmeter og ombygging av låven til bolighus på 160 kvadratmeter.

ole.bjorner.welde@

dagbladet.no