Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kleskrangel på campingplassen

Unngå slaskete klær med hengeræv og tresko på campingplassen, oppfordrer landsformannen i den Danske Camping Union.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske campere beholder grilldressen på og tar danskenes klesdebatt med stor ro. Landsformann Bjarne Jensen oppfordrer de 160 000 medlemmene til å kle seg stiligere, slik at camping ikke blir brukt som et negativt tilleggsord. Jensen er lei av at camping blir beskrevet som «noe lusent», ifølge den danske avisa Politiken.

Hva kan man egentlig sprade rundt med på campingplassen? På Røstad familiecamping i Rygge, sør for Moss, kler de seg etter forholdene.

- Om dagen går det i joggesko og shorts, og i kveldinga er det på med fritidsdressen. Det er selve campingbunaden, ler camper Steinar Monsen fra Oslo.

På Røstad har camperne en felles, uskreven regel når det gjelder bekledning: Par må ikke ha like fritidsdresser på seg.

- Nei, det synes vi ser dumt ut, sier Monsen. 350 000 nordmenn tilbringer ferien i campingvogna. For Britt og Odd Aspelund fra Oslo er det blitt en livsstil. De har feriert i slik de siste 26 åra, og har selvsagt fast plass til sin Hobby 610 på Røstad.

- Her kan vi virkelig slappe av og gjøre som vi vil, sier de.

Men heller ikke ekteparet Aspelund vil ha på seg like joggedresser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media