Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klesstrid på Stortinget

Kristin Halvorsen forbyr nå sine unge stortingsrepresentanter å møte i jeans eller joggesko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SVs stortingsgruppe har hele ni representanter under 35 år. Nå har klesvalget til noen av de unge vist seg å falle enkelte eldre representanter tungt for brystet, melder Stavanger Aftenblad.

Lagtingspresident Lodve Solholm synes ikke noe om olabuksa, t-skjorter og palestinaskjerf i stortingssalen. Han har truet med å ta opp saken formelt, men SV-Kristin kom ham i forkjøpet og strammet opp ungdommen selv.

- Jeg vil ikke ha noe av at gamle gubber tror de kan gå og plukke på mine representanter. Derfor har jeg tatt en runde om dette, sier Halvorsen til Stavanger Aftenblad.

Hun sier at det blir ingen dress- eller slipstvang, men det er full stopp for jeans og joggesko i salen. Men selv om den myndige lederen nå har sagt klart i fra om hvor klesskapet skal stå, har hun medfølelse med sine unge partifeller.

- Jeg husker godt hvordan det var første gang jeg selv møtte og hadde klesskapet hjemme fullt av dongeribukser, sier hun til Aftenbladet.

Manglende respekt

Lodve Solholm mener bruken av olabukser og lignende vitner om manglende respekt for nasjonalforsamlingen.

- Det går an å gjøre som oss andre og heller protestere i skrift og tale, sier Solholm til Aftenbladet.

SATTE KLESSKAPET PÅ PLASS: Kristin Halvorsen har lagt ned kleskode for den yngre garden i stortingsgruppa. Her ser vi SV-lederen stilfullt antrukket til middag på slottet. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart