Kleveland forlanger politisk makt

Åse Kleveland forlanger politisk innflytelse dersom hun skal stille som ordførerkandidat i Oslo. Dagens jobb som ordfører er for mye av representativ art, mener Kleveland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åse Kleveland vil bare la seg nominere som ordførerkandidat i Oslo ved kommunevalget neste år dersom vervet som ordfører får et klarere politisk innhold. Det skriver den tidligere kulturministeren i et brev til lederen av nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti, stortingsrepresentant Rune Kristiansen.

- Innholdet i ordførerens virksomhet vil ha stor betydning for hvorvidt jeg er en aktuell kandidat i nominasjonsprosessen. Før jeg fatter en endelig avgjørelse, anmoder jeg derfor valgkomiteen om å signalisere hva man ser for seg som de sentrale oppgaver for den kommende ordfører i Oslo, skriver hun.

Kleveland peker på at ordførerrollen i overveiende grad har vært av representativ art etter at ordningen med et byråd ble innført i hovedstaden.

Av brevet fremgår det at Kristiansen tidligere har fortalt Kleveland at mange i partiet ønsker en ordfører som står sterkere i det politiske bildet, og som dessuten kan bidra til å synliggjøre bystyret.

- Denne oppfatningen har også gått igjen i mange av de henvendelser jeg har mottatt fra engasjerte partifeller de seneste ukene, skriver Kleveland i svaret til nominasjonskomiteen.
(NTB)