Kleveland forlanger politisk makt

Åse Kleveland forlanger politisk innflytelse dersom hun skal stille som ordførerkandidat i Oslo. Dagens jobb som ordfører er for mye av representativ art, mener Kleveland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Åse Kleveland vil bare la seg nominere som ordførerkandidat i Oslo ved kommunevalget neste år dersom vervet som ordfører får et klarere politisk innhold. Det skriver den tidligere kulturministeren i et brev til lederen av nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti, stortingsrepresentant Rune Kristiansen.

- Innholdet i ordførerens virksomhet vil ha stor betydning for hvorvidt jeg er en aktuell kandidat i nominasjonsprosessen. Før jeg fatter en endelig avgjørelse, anmoder jeg derfor valgkomiteen om å signalisere hva man ser for seg som de sentrale oppgaver for den kommende ordfører i Oslo, skriver hun.

Kleveland peker på at ordførerrollen i overveiende grad har vært av representativ art etter at ordningen med et byråd ble innført i hovedstaden.

Av brevet fremgår det at Kristiansen tidligere har fortalt Kleveland at mange i partiet ønsker en ordfører som står sterkere i det politiske bildet, og som dessuten kan bidra til å synliggjøre bystyret.

- Denne oppfatningen har også gått igjen i mange av de henvendelser jeg har mottatt fra engasjerte partifeller de seneste ukene, skriver Kleveland i svaret til nominasjonskomiteen. (NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer