Kleveland vil bli Ap-ordfører

Tidligere kulturminster Åse Kleveland er klar for kampen om makten i hovedstaden neste år. Eks-statsråden med artistkarriere har gjort det klart at hun som Ap-ordfører vil gjøre mer enn å synge inn årtusenskiftet. Hun vil synge ut politisk om det så skulle gjelde en ny operarunde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kleveland gjør det klart at hun fortsatt mener den nye operaen bør ligge på vestbanetomta. Oslo Arbeiderparti slåss for opera til Bjørvika og fikk i vår Ap's stortingsgruppe med seg.

Kritiserte Ap

Etter stortingsbehandlingen som endte med ikke-vedtak, gikk Kleveland ut med krass kritikk av sitt parti. Hun sa at Ap svekket sin kulturpolitiske troverdighet og mente partiet lot kulturpolitikken forsvinne i debatten om veier, tunneler og grunnforhold.

- Jeg står ved den kritikken. Det som er viktig å ha klart for seg er at vi må få bygd en opera, og at det ikke er nok for utviklingen av Bjørvika som bydel at operaen legges dit. Oslo Arbeiderparti har sagt sitt. Nå ligger saken i Stortinget. Skulle saken komme tilbake til lokalplanet for en ny runde, da kan jeg kjempe for mitt syn som alle andre, sier Kleveland.

Kleveland har overfor nominasjonskomiteen gjort det klart at hun ikke bare ønsker å være en snorklipper, dersom hun blir ordfører. Hun ønsker å ha politisk makt. Svarbrevet fra nominasjonskomiteen har gitt henne den nødvendige avklaringen, føler hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer