Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klient anklager nudistpsykolog for sexmisbruk

Psykologen (64) og hennes klient fikk et nært vennskap og dro på nudistferie til syden. Nå anklager klienten henne for sexmisbruk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kvinnelige klienten har klaget inn den 64 år gamle psykologen til Helsetilsynet i Aust-Agder. Ifølge tilsynssaken Dagbladet har fått innsyn i klarte ikke psykologen å skille arbeid og privatliv med den kvinnelige klienten. Psykologen er også anklaget for seksuelt misbruk og for feilaktig journalføring.

Saken er nå til behandling hos Helsetilsynet sentralt der de skal vurdere om psykologen skal få advarsel eller om autorisasjonen hennes skal inndras.

Dro på nudistferie

Kvinnene skal ha utviklet et vennskap etter at klienten gjennom flere år har gått til behandling hos henne. Psykologen opererer med begrepet «utvidet familie» og mener ifølge vurderingen at hun har et stort hjerte for personer som er i behov for sosial kontakt.

De to skal også sammen med samboeren til psykologen reist på sydentur i Hellas i 2000, 2001 og 2002. Det var på en nudiststrand i syden klienten påstår at hun ble sexmisbrukt av psykologen.

Misbrukene skal også ha skjedd hjemme hos psykologen, der klienten har overnattet ved flere anledninger.

Avviser anklagene

Psykologen hevder ifølge tilsynssaken sin uskyld for sexanklagene. Hun mener klienten kan ha hatt vrangforestillinger og at hun har vært kraftig medisinert. På et tidspunkt skal klienten, ifølge psykologen, ha uttrykt sin forelskelse til psykologen. Da søkte hun råd hos Norsk gestaltterapi-institutt som ikke rådet henne til å avslutte klientkontakten, men til å sette klare grenser. Venner og kolleger forsvarer psykologen.

På grunn av behandlingen av klagesaken har Helsetilsynet bedt om fullstendige pasientjournaler. Disse finnes ikke fordi psykologen ikke fører noen detaljerte journaler for pasientene sine. Hun hevder å ha oversikt gjennom notater i sin syvende sans.

Brutt sine plikter

Helsetilsynet i Aust-Agder mener psykologen burde ha avsluttet behandlingen av klienten når de erkjente vennskap. De mener hennes vurderinger tyder på manglende faglig innsikt og dømmekraft. Tilsynet mener også hun bryter sine journalplikter. Når det gjelder sexanklagene står saken per nå som påstand mot påstand.

-  Denne saken er helt ny. Vi har startet en intern behandling av den og vil ta stilling til de eventuelle reaksjonsformene etter hvert, sier Jostein Vist, fagsjef i Helsetilsynet.