Klikket for Jens

Tillitsvalgte i Arbeiderpartiet fikk streng beskjed om å klikke for Jens etter gårsdagens politikerduell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet ba i går ettermiddag sine tillitsvalgte om å klikke seg inn på Nettavisen og stemme på Jens Stoltenberg som vinner av valgduellen mot Jan Petersen.

I god tid før den TV-overførte debatten mellom statsminister Jens Stoltenberg og Høyre-leder Jan Petersen sendte kontorsjef Karl Erik Høegh i Arbeiderpartiets hovedsekretariat en e-post til alle fylkessekretærer og lokallagsledere rundt om i landet. I e-posten oppfordres det til å stemme på Stoltenberg som vinner av den første store valgduellen.

Det kan Fædrelandsvennen avsløre, etter at en av e-postene er kommet avisen i hende.

- Alle de andre partiene gjør dette. Derfor har jeg sendt ut oppfordringen. Vi vet at et annet parti har tatt i bruk et dataprogram som automatisk ringer opp og avgir stemme i slike avstemninger, hevder Høegh - uten å ville røpe hvilket parti han snakker om.

Sjefredaktør Odd Harald Hauge i Nettavisen er ikke fortørnet over kampanjen.

- Jeg synes det er hyggelig at Nettavisen er blitt så viktig at landets største parti må sende ut massekorsbånd om en avstemning hos oss, sier han til Fædrelandsvennen.

Ap-kampanje til tross: Stoltenberg gikk ikke av med seieren i Nettavisens avstemning. Bare 39 prosent mente statsministeren var best, mens hele 61 prosent foretrakk Petersen.

(NTB)