- Klima-kokeboka på plass

Kokeboka for at Norge skal bli en lavutslippsnasjon er på plass, mener olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe understreker at klimakuttene Norge skal ta hjemme ikke skal føre til høyere CO2-utslipp i andre land. Her på  Troll A-plattformen.
Foto: Steinar Schjetne / Scanpix
Olje- og energiminister Ola Borten Moe understreker at klimakuttene Norge skal ta hjemme ikke skal føre til høyere CO2-utslipp i andre land. Her på Troll A-plattformen. Foto: Steinar Schjetne / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) - Klimameldinga er først og fremst en seier for klimaet. Nå har vi fått kokeboka for at Norge skal bli en lavutslippsnasjon på plass, mener ministeren.

Borten Moe tilbakeviser ryktene om at det har vært vanskelig for regjeringspartene å bli enige om klimameldinga.- Dette er en seier for regjeringen. Vi har fått et godt produkt, som regjeringen stiller seg samlet bak.

Trær som klimakuttere Som nestleder i Senterpartiet er Borten Moe også fornøyd med at den norske skogen har fått en en viktig rolle som klimakuttere.- Det er viktig å øke CO2-opptaket i skogen.

- Betyr ikke dette at Norge vil gro igjen?

- Gjengroing er ikke en effektiv måte å kutte CO2-utslipp på. Borten Moe mener det trengs flere og bedre planter.

- Det er forskjell på gjengroing og aktiv skjøtsel.

Bedre verdiskapning Borten Moe understreker at klimakuttene hjemme, ikke skal være med på å øke C02-utslippene i andre land.

- Den norske verdiproduksjonen skal være en løsning, og ikke en del av problemet. Den er blitt betydelig forsterket gjennom ENOVA-satsinga. Vi skal ikke legge ned den norske verdiskapninga, men gjøre den bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer