Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Klima-kokeboka på plass

Kokeboka for at Norge skal bli en lavutslippsnasjon er på plass, mener olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe understreker at klimakuttene Norge skal ta hjemme ikke skal føre til høyere CO2-utslipp i andre land. Her på  Troll A-plattformen.
Foto: Steinar Schjetne / Scanpix
Olje- og energiminister Ola Borten Moe understreker at klimakuttene Norge skal ta hjemme ikke skal føre til høyere CO2-utslipp i andre land. Her på Troll A-plattformen. Foto: Steinar Schjetne / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) - Klimameldinga er først og fremst en seier for klimaet. Nå har vi fått kokeboka for at Norge skal bli en lavutslippsnasjon på plass, mener ministeren.

Borten Moe tilbakeviser ryktene om at det har vært vanskelig for regjeringspartene å bli enige om klimameldinga.
- Dette er en seier for regjeringen. Vi har fått et godt produkt, som regjeringen stiller seg samlet bak.

Trær som klimakuttere Som nestleder i Senterpartiet er Borten Moe også fornøyd med at den norske skogen har fått en en viktig rolle som klimakuttere.
- Det er viktig å øke CO2-opptaket i skogen.

- Betyr ikke dette at Norge vil gro igjen?

- Gjengroing er ikke en effektiv måte å kutte CO2-utslipp på.
Borten Moe mener det trengs flere og bedre planter.

- Det er forskjell på gjengroing og aktiv skjøtsel.

Bedre verdiskapning Borten Moe understreker at klimakuttene hjemme, ikke skal være med på å øke C02-utslippene i andre land.

- Den norske verdiproduksjonen skal være en løsning, og ikke en del av problemet. Den er blitt betydelig forsterket gjennom ENOVA-satsinga. Vi skal ikke legge ned den norske verdiskapninga, men gjøre den bedre.

Han sier at satsingen på jernbane og infrastrastruktur ikke bare skal skje rundt Oslo-gryta.

- Hele landet skal moderniseres.

Oljesektoren betaler mest Skattenivået på den norske oljesokkelen ligger tradisjonelt høyt.
- Med doblingen av CO2-avgiften vil den norske oljeindustrien betale åtte til ni ganger så mye som den norske industrien forøvrig. Men avgiften er et incitament på at vi må strekke oss lenger, også innenfor oljesektoren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling