Klima-kongen krever handling

Les hva kongen sa under nyttårstalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Et årsskifte kan være en anledning til å se dagene som kommer med nye øyne. Altfor ofte går vi oss fast i gamle spor, og så glemmer vi å se etter mulighetene som tross alt er der.

Med disse ordene innledet kong Harald årets nyttårstale, der han også kom inn på «den gode samtalen», klimaendringene og det kulturelle mangfold.

Les hele kongens tale her!

- Nyttårsaften gir oss mulighet til å stanse opp et øyeblikk og la tiden stå stille. Det hender noen ganger, når jeg går på jakt, at jeg drikker fjellvann rett av hendene. Av og til, når det er ekstra godt å leve, ønsker jeg at jeg kunne stanse tiden og holde den fast i slike skålformede hender, sa kongen, som mener vi i stedet for å gjøre livet til en vandring er i ferd med å gjøre det til en transportetappe mellom vugge og grav - uten å tenke over hva vi egentlig fyller dagene våre med.Må snakke sammen I sin tale kom kongen også inn på gamle og nye møtesteder i samfunnet. I gamle dager var det butikken og kirkebakken, i dag har vi mobiltelefonen, Facebook og chatterom.

- Det er det samme hva det kalles, men vi trenger dialogen. Vi trenger den gode samtalen. Ja, vi trenger hele spekteret av samtaler, fra den store samfunnsdebatten - til den lille, lavmælte hverdagspraten. Det er gjerne slik at først når vi har snakket sammen, ser vi hverandre, sa kong Harald som selv bruker mye av sin tid til nettopp å snakke med mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer