Klimadepartement

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere miljøvernminister fra Høyre Børge Brende tok forleden til orde for å opprette et nytt klima- og miljø-departement. Han mener det er et paradoks at ansvaret for klimaarbeidet i Norge i dag er plassert i en seksjon i Miljø-verndepartementet, og at det ikke på noen måte reflekterer hvor viktig det er å følge opp målene i klimaforliket.

Samtidig rykket Norges Naturvernforbund ut og påpekte at Miljøverndepartementet hadde en milliard kroner mer å rutte med i 1996 enn i dag, regnet om til dagens kronekurs. Det viser at departementets arbeid har vært nedprioritert i mange år.

Vi tror ikke at et nytt klimadepartement er svaret på de store utfordringene vi står overfor i klimapolitikken. Men nedbyggingen av Miljøverndepartementet til nærmest å bli regjeringens vann- og avløpskontor, må stoppes. Departementet må bli tilført penger, ansvar og politisk makt til å koordinere arbeidet for å oppnå utslippskuttene i stedet for som nå å være en halv stilling for statsråd Erik Solheim som i tillegg skal bekjempe verdens andre store utfordring,

fattigdommen.