Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klimadepartement

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere miljøvernminister fra Høyre Børge Brende tok forleden til orde for å opprette et nytt klima- og miljø-departement. Han mener det er et paradoks at ansvaret for klimaarbeidet i Norge i dag er plassert i en seksjon i Miljø-verndepartementet, og at det ikke på noen måte reflekterer hvor viktig det er å følge opp målene i klimaforliket.

Samtidig rykket Norges Naturvernforbund ut og påpekte at Miljøverndepartementet hadde en milliard kroner mer å rutte med i 1996 enn i dag, regnet om til dagens kronekurs. Det viser at departementets arbeid har vært nedprioritert i mange år.

Vi tror ikke at et nytt klimadepartement er svaret på de store utfordringene vi står overfor i klimapolitikken. Men nedbyggingen av Miljøverndepartementet til nærmest å bli regjeringens vann- og avløpskontor, må stoppes. Departementet må bli tilført penger, ansvar og politisk makt til å koordinere arbeidet for å oppnå utslippskuttene i stedet for som nå å være en halv stilling for statsråd Erik Solheim som i tillegg skal bekjempe verdens andre store utfordring,

fattigdommen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media