- Klimaendringene skjer stadig raskere

Ny FN-rapport i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Konsekvensene av klimaendringene er allerede synlige. Endringene kommer til å skje stadig raskere dette århundret og kan være uopprettelige, heter det i FNs klimapanels (IPCC) endelige rapport.

Rapporten ble offentliggjort i Valencia lørdag etter seks dager med til tider anstrengte diskusjoner i klimapanelet IPCC. 

Se pressekonferansen direkte her.

Innholdet i den vedtatte rapporten skal danne grunnlaget, og være en guide, for de politiske delegatene som neste måned samles i Indonesia for å diskutere en etterfølger til Kyoto-avtalen.

Et gjennombrudd

IPCC har med lørdagens rapport beredt grunnen for et virkelig gjennombrudd i forhandlingene på Bali, mener FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

– Vi kan ikke tillate å dra fra Bali uten et slikt gjennombrudd, sier Ban.

Trusselen klimaendringene utgjør, er den vesentligste utfordringen vi står overfor i vår tid, fremholder generalsekretæren.

- Delegatene har vedtatt hele rapporten, som består av en kortere syntese og en lengre versjon, sier den sveitsiske delegaten Jose Romero, som har vært med på å føre rapporten i pennen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer