Klimaendringer blir enormt dyrt for USA

USA står foran enorme kostnader som resultat av kommende klimaendringer, inkludert tap av eiendommer på grunn av stigende havnivå og reduserte avlinger, viser en ny rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rapporten, som har tittelen «Risky Business», støttes av de tidligere finansministrene Henry Paulson og Robert Rubin og andre politikere fra begge USAs store partier.

Dersom nåværende trender fortsetter, risikerer USA at eiendommer til en verdi av 66 til 106 milliarder dollar langs kysten blir liggende under vann innen 2050, og til så mye som 507 milliarder i 2100.

Verst rammet blir østkysten og kysten i Mexicogolfen, heter det i rapporten som New Yorks tidligere borgermester Michael Bloomberg, Paulson som var finansminister under George W. Bush og milliardæren Thomas Steyer står bak.

Ekstrem hete vil også ramme økonomien hardt. Mot midten av dette århundret vil gjennomsnittsamerikaneren oppleve mellom 27 og 90 dager med over 35 grader hvert år, to til tre ganger så mange som gjennomsnittet de siste 30 årene.

Dette vil ramme landbruket og andre utendørsaktiviteter hardt. Virkningene blir verst i sørvest, sørøst og Midtvesten, der etterspørselen etter air conditioning vil stige bratt og føre til økte strømkostnader på 12 milliarder dollar i året.

I sørøst og i maisbeltet i Midtvesten kan klimaendringene ramme avlingene av mais, soya, bomull og hvete, med et fall i produksjonen på 14 prosent.

Rapporten har også beregnet at flere og kraftigere orkaner og stormer langs kysten vil koste USA 42 milliarder dollar på grunn av høyere havnivå, og 108 milliarder dollar i ødeleggelser.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer