Haisommer

Klimaendringer fører til at haibestanden øker

Bestanden øker i området der USA opplevde sine blodigste haiangrep for 102 år siden.

GRUNT VANN: En ung hvithai ble fanget og merket ved Montauk utenfor New York. Ekspedisjonen bekrefter at hvithaien tilbringer mye av sin ungdom i havet utenfor statene Massachusettes og New York Foto: NTBscanpix/Robert Snow
GRUNT VANN: En ung hvithai ble fanget og merket ved Montauk utenfor New York. Ekspedisjonen bekrefter at hvithaien tilbringer mye av sin ungdom i havet utenfor statene Massachusettes og New York Foto: NTBscanpix/Robert Snow Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CAPE MAY (Dagbladet): Kveldssola synker sakte ned i havet utenfor Cape May, sør i New Jersey. Silhuetter av barn som leker i vannkanten sender lange skygger inn mot foreldrene som passer på. Fra stranda Sunset Beach følger en stor folkemengde med i spenning og akkurat i det sola forsvinner bak Delaware, bryter alle ut i spontan applaus, som om det var helt uventet at sola nok en gang skulle klare å gjennomføre en spektakulær avskjed.

Havet ligger blikkstille i tusmørket som brer seg over strandbyen ved USAs østkyst, men under overflaten er det mer aktivitet enn på lenge. Haiene har vendt tilbake.

Haiangrep

For 102 år siden la Charles Epting Vansant, en ung aksjemekler fra Philadelphia, på svøm ved Beach Haven i New Jersey. Kort tid etter at Vansant hadde gått ut i vannet begynte han å rope. Vitner trodde han kalte på hunden sin, men en hai hadde bitt seg fast i mannens bein. Han ble reddet i land av en badevakt, men blødde i hjel på stranda. Badevakten hevdet at haien hadde fulgt etter dem til vannkanten når han dro den skadde mannen i land.

Før den sjebnesvangre svømmeturen 1. juli 1916 var det lite frykt for angrep fra dypet blant innbyggerne ved Jerseys kyst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer