Klimaplanen:

- Klimaet blir taperen

Norsk Industri frykter oppsigelser og dårligere klima som følge av stivbeint regelverk fra det statlige Enova.

TAPTE ARBEIDSPLASSER: Flere organisasjoner frykter at norsk industri vil tape mange arbeidsplasser hvis ikke staten legger forholdene bedre til rette. Bildet er fra Elkem Bremanger sitt smelteverk i Svelgen. Foto: Heiko Junge / NTB
TAPTE ARBEIDSPLASSER: Flere organisasjoner frykter at norsk industri vil tape mange arbeidsplasser hvis ikke staten legger forholdene bedre til rette. Bildet er fra Elkem Bremanger sitt smelteverk i Svelgen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et brev til regjeringa ber nå fem store organisasjoner fra både arbeidsgiver og arbeidstakerorganisasjonene om at Enova sitt mandat må endres slik at de kan støtte de tiltakene som gir størst utslippskutt for industrien.

Enovas mandat for snevert

– Vi er ganske frustrerte og oppgitte. Vi føler at mandatet til Enova er for snevert og at norsk industri i verste fall må betale prisen for dette gjennom svekket konkurranseevne og tapte arbeidsplasser, sier Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri.

Betydelig større utslippskutt

Det er Industri Energi, Fellesforbundet, El og It forbundet, Norsk Industri og Energi Norge som har gått sammen og sendt brev til regjeringa. De mener at tiltak som både kan gi betydelig større utslippskutt samt skape mange arbeidsplasser i Norge ikke får støtte, mens prosjekter med mindre klimaeffekt og mindre arbeidsplassmuligheter får tilskudd.

– For å få til et raskt grønt skifte industrien som norske politikere og EU ønsker, må Enova ha mandat til å støtte de bedriftene som går foran med ny grønn teknologi. Med det mandat som ligger til grunn nå opplever vi at bedrifter innenfor kvotepliktig sektor taper konkurransekraft og ikke klarer å komme i gang med sine prosjekter, sier Stein Lier-Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer