Klimaforhandlingene har brutt sammen

Utviklingslandene har satt ned foten.

MAKT: Lumumba Stanislaus DI-Aping og G77-landene har tidligere kommet med skarp kritikk av et lekket forslag til klimaavtale. Nå har forhandlingene brutt sammen. Foto: AFP/Scanpix
MAKT: Lumumba Stanislaus DI-Aping og G77-landene har tidligere kommet med skarp kritikk av et lekket forslag til klimaavtale. Nå har forhandlingene brutt sammen. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KØBENHAVN (Dagbladet): Klimaforhandlingene i FN brøt sammen i 1320-tida. Det var utviklingslandene som satte ned foten, etter at det tidligere er kjent at et lekket utkast til klimaavtale skapte voldsomt raseri hos Kina og G77.

U-landene krever at Vesten tar en større andel av klimakuttene, mens det i utkastet ble stilt større krav til fattige lands klimakutt.

ForplikterProtesten i dag ble satt i gang av flere afrikanske land, som fikk støtte av landene i G77-gruppen.

De nektet å fortsette forhandlingene hvis ikke samtalene om en andre forpliktende periode under Kyoto-avtalen blir prioritert.

Klokka 1130 ble det innkalt til stort plenumsmøte med alle deltakerlandene for å forsøke å komme tilbake på rett spor. Men møtet er utsatt, etter at u-landsgruppen G77 reagerte på det de er et forsøk på å «ta livet av» Kyoto-avtalen.- Det er sagt at møtet skal starte raskt. Vi vil få ganske raskt svar på om det blir videre forhandlinger eller ikke når dette møtet starter igjen, sier Lars Haltbrekken i Norges Naturvernforbund, som har flere representanter på møtet, til Dagbladet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer