Klimaforsker trekker seg etter datainnbrudd

Sjefen for et britisk institutt for klimaforskning trekker seg i forbindelse med at flere tusen e-poster er kommet på avveie.

BLE GRILLET: Nicholas Stern, leder for klimaforskningsinstituttet Grantham på London School of Economics, måtte i går svare på spørsmål fra britiske journalister i forbindelse med at sjefen for et annet britisk klimainstitutt har trukket seg fra sin stilling. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
BLE GRILLET: Nicholas Stern, leder for klimaforskningsinstituttet Grantham på London School of Economics, måtte i går svare på spørsmål fra britiske journalister i forbindelse med at sjefen for et annet britisk klimainstitutt har trukket seg fra sin stilling. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Sjefen for et britisk institutt for klimaforskning trekker seg midlertidig fra sin stilling. Bakgrunnen er en kontrovers rundt flere tusen e-poster som er kommet på avveie etter et datainnbrudd.

University of East Anglia opplyste tirsdag at det skal igangsettes en etterforskning av omstendighetene rundt datainnbruddet og de omstridte e-postene.


Granskingen vil blant annet dreie seg om universitetet har oppfylt sin forpliktelse til å offentliggjøre dokumenter på forespørsel.


Phil Jones, som leder universitetets avdeling for klimaforskning, trekker seg midlertidig fra sin stilling mens etterforskningen pågår.


Såkalte klimaskeptikere hevder innholdet i de stjålne e-postene tyder på at Jones har forfalsket forskningsresultater.


Dette avvises av flere klimaforskere, som mener datainnbruddet er ledd i en kampanje for å undergrave det politiske arbeidet med å bekjempe klimaendringer.


Ledelsen ved University of East Anglia understreker at det ikke finnes materiale blant de stjålne e-postene som tyder på at fagfellevurderte artikler skrevet av universitetets klimaforskere ikke holder høy kvalitet. (NTB)