Klimaforsker trekker seg etter datainnbrudd

Sjefen for et britisk institutt for klimaforskning trekker seg i forbindelse med at flere tusen e-poster er kommet på avveie.

BLE GRILLET: Nicholas Stern, leder for klimaforskningsinstituttet Grantham på London School of Economics, måtte i går svare på spørsmål fra britiske journalister i forbindelse med at sjefen for et annet britisk klimainstitutt har trukket seg fra sin stilling. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
BLE GRILLET: Nicholas Stern, leder for klimaforskningsinstituttet Grantham på London School of Economics, måtte i går svare på spørsmål fra britiske journalister i forbindelse med at sjefen for et annet britisk klimainstitutt har trukket seg fra sin stilling. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Sjefen for et britisk institutt for klimaforskning trekker seg midlertidig fra sin stilling. Bakgrunnen er en kontrovers rundt flere tusen e-poster som er kommet på avveie etter et datainnbrudd.

University of East Anglia opplyste tirsdag at det skal igangsettes en etterforskning av omstendighetene rundt datainnbruddet og de omstridte e-postene.

Granskingen vil blant annet dreie seg om universitetet har oppfylt sin forpliktelse til å offentliggjøre dokumenter på forespørsel.

Phil Jones, som leder universitetets avdeling for klimaforskning, trekker seg midlertidig fra sin stilling mens etterforskningen pågår.

Såkalte klimaskeptikere hevder innholdet i de stjålne e-postene tyder på at Jones har forfalsket forskningsresultater.

Dette avvises av flere klimaforskere, som mener datainnbruddet er ledd i en kampanje for å undergrave det politiske arbeidet med å bekjempe klimaendringer.

Ledelsen ved University of East Anglia understreker at det ikke finnes materiale blant de stjålne e-postene som tyder på at fagfellevurderte artikler skrevet av universitetets klimaforskere ikke holder høy kvalitet. (NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer