Klimaministeren vil kutte bruken av palmeolje. Får slakt av SV

Klimaminister Ola Elvestuen (V) vil ha ned bruken av omstridt palmeolje i biodrivstoff ved å øke produksjonen av norsk biodrivstoff. SV slakter strategien.

FÅR SLAKT: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen møtte onsdag biodrivstoffbransjen for å diskutere hvordan bruken av bærekraftig biodrivstoff med høy klimaeffekt kan øke i Norge. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
FÅR SLAKT: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen møtte onsdag biodrivstoffbransjen for å diskutere hvordan bruken av bærekraftig biodrivstoff med høy klimaeffekt kan øke i Norge. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Elvestuen og representanter for norsk biodrivstoffbransje konkluderte etter et møte onsdag at det er stort potensial for produksjon av biodrivstoff i Norge.

- Vi har sett på hvordan vi skal få en utvikling der biodrivstoffet blir mer miljøvennlig. Dessuten hvordan vi skal garantere sikkerhet for produksjon og leveranser til markedet, uttalte Elvestuen etter møte med Alliansen Biodrivstoff 2030, som består av både produsenter og de som omsetter biodrivstoff i Norge.

Elvestuen understreker at målet er å få ned bruken av palmeolje, og mener at potensialet i Norge er stort.

Passiv strategi

SV mener dette er altfor passivt.

- Det er helt uakseptabelt av ministeren å sitte og vente og håpe på at markedet løser problemet med at vi i stor grad fyller regnskogsødeleggelse på tanken, sier SVs miljøpolitiske talsperson Lars Haltbrekken i en kommentar til NTB.

- Dersom ministeren ikke leverer konkrete virkemidler som kaster ut palmeolje i statsbudsjettet så aksepterer han i realiteten regnskogsødeleggelse. Stortinget har gjort flere vedtak som skal kaste palmeolje ut av det norske biodrivstoffet, det er på tide regjeringen følger opp disse med konkrete tiltak, sier Haltbrekken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer