Klimastreikende ungdom får kjedebrev fra voksne: - Jeg blir forbanna

Flere voksne «harselerer» med ungdom som planlegger å delta i den landsomspennende skolestreiken 22. mars. Det liker ikke Trine Skei Grande.

SLÅR TILBAKE: - Klimastreiken viser en kraft i unge folk, sier Unge Venstre-leder Sondre Hansmark. Foto: Tharald Halvorsen / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: - Klimastreiken viser en kraft i unge folk, sier Unge Venstre-leder Sondre Hansmark. Foto: Tharald Halvorsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er planlagt en landsomspennende skolestreik 22. mars, inspirert av svenske Greta Thunberg, som i fjor satt seg utenfor Riksdagen i Stockholm med plakaten «Skolstrejk för klimaet», og streiket i totalt 15 dager fram mot Riksdagsvalget.

Flere norske medlemmer av «den eldre garde» er mildt sagt ikke fornøyde med den planlagte demonstrasjonen førstkommende fredag, som i utgangspunktet er ment for å synliggjøre et behov for umiddelbar handling på klimafeltet.

«Jeg oppfordrer alle voksne til å fortelle barna sine at de ikke skal fly på ferie i år, fordi de skal støtte dem og deres streik for et bedre klima. Skiferie kan de dra på, men da ikke i en slalåmbakke fordi den bruker for mye strøm på heisene, og dessuten forurenser løypemaskinene», lyder et innlegg til en foresatt på Facebook.

- Bør skjerpe seg

Venstre-leder Trine Skei Grande er uenig i kritikken, og ber voksne om å «skjerpe seg». Hun mener de heller burde hylle ungdommens engasjement.

- Jeg blir oppgitt og forferdet over de harselerende kjedebrevene voksne legger ut på nettet, og forundrer meg over at det i det hele tatt er mulig å sette i gang en slik kampanje mot en yngre generasjons grønne engasjement, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer