Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Klimautfordringen er ingen byrde

Statsminister Erna Solberg (H) gleder seg over konklusjonene i en ny internasjonal klimarapport.

GLEDER SEG: Statsminister Erna Solberg (H) gleder seg over at klimaløsningene ikke hindre verdiskapning og vekst. Foto: Endre Vellene
GLEDER SEG: Statsminister Erna Solberg (H) gleder seg over at klimaløsningene ikke hindre verdiskapning og vekst. Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg blir omstillingsoptimist av å lese denne rapporten. Klimaspørsmålet må ikke sees som en byrde som begrenser mulighetene for verdiskapning, men snarere som en mulighet for utvikling og vekst, sier Erna Solberg til NTB.

Ny vekst Rapporten er utarbeidet av en internasjonal energi- og klimakommisjon der tidligere statsminister Jens Stoltenberg er medlem.

Den viser hvordan teknologisk innovasjon og investeringer i effektive lavutslippsløsninger kan skape nye muligheter for vekst, arbeidsplasser og økonomisk utvikling.

Satse kollektivt - Rapporten viser at det som er bra for klimaet, også er bra for vekst og velferd. Nå skal vi arbeide for å gripe mulighetene dette gir oss. Det er derfor regjeringen prioriterer satsing på kollektivtransport, klimateknologi og fornybar energi, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H). (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling