Klimautslippene steg med 1,5 prosent

Stiger for første gang på flere år.

ØKTE:  Økningen har vært størst i industrien og i petroleumssektoren. Utslippene fra utvinning av olje og gass steg med 2,3 prosent.  Foto: Per Eide / Samfoto
ØKTE: Økningen har vært størst i industrien og i petroleumssektoren. Utslippene fra utvinning av olje og gass steg med 2,3 prosent. Foto: Per Eide / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter flere år med nedgang, økte de norske klimagassutslippene i fjor.

De steg med 1,5 prosent i 2015, viser foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå, melder NTB.

Utslippene av klimagasser lå på i alt 53,9 millioner tonn i 2015, en økning på snaut 0,8 millioner tonn fra året i forveien, viser de foreløpige utslippstallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Økningen har vært størst i industrien og i petroleumssektoren. Utslippene fra utvinning av olje og gass steg med 2,3 prosent. Økningen skyldes i stor grad økt bruk av naturgass offshore, skriver SSB.

Også i veitrafikken har utslippene økt, til tross for elbilenes økende popularitet. Økt salg av drivstoff ga en utslippsøkning på 0,8 prosent i 2015.Det ser dermed enda vanskeligere ut for Norge å nå utslippsmålene vi har forpliktet oss til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer