Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klimautslippene steg med 1,5 prosent

Stiger for første gang på flere år.

ØKTE:  Økningen har vært størst i industrien og i petroleumssektoren. Utslippene fra utvinning av olje og gass steg med 2,3 prosent.  Foto: Per Eide / Samfoto
ØKTE: Økningen har vært størst i industrien og i petroleumssektoren. Utslippene fra utvinning av olje og gass steg med 2,3 prosent. Foto: Per Eide / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere år med nedgang, økte de norske klimagassutslippene i fjor.

De steg med 1,5 prosent i 2015, viser foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå, melder NTB.

Utslippene av klimagasser lå på i alt 53,9 millioner tonn i 2015, en økning på snaut 0,8 millioner tonn fra året i forveien, viser de foreløpige utslippstallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Økningen har vært størst i industrien og i petroleumssektoren. Utslippene fra utvinning av olje og gass steg med 2,3 prosent.

Økningen skyldes i stor grad økt bruk av naturgass offshore, skriver SSB.

Også i veitrafikken har utslippene økt, til tross for elbilenes økende popularitet. Økt salg av drivstoff ga en utslippsøkning på 0,8 prosent i 2015.

Det ser dermed enda vanskeligere ut for Norge å nå utslippsmålene vi har forpliktet oss til.

I Paris-avtalen som ble vedtatt i desember i fjor, gikk Norge med på en avtale om å jobbe for at de globale utslippene skal slutte å stige. I avtalen står det ingenting om hvor mye hvert land skal kutte, men Norge har inngått en avtale med EU om å kutte 40 prosent av klimagassutslippene fra 1990-nivået innen 2030.

(Dagbladet.no kommer med mer)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media