Klinte til etter kapselferden tilbake til jordas overflate

Sjettemann til topps, Osman, gjenforent med sin Angelica.

VARM VELKOMST: Etter at Osman Araya (30) steg ut av redningskapselen i dag, ble han møtt av sin fremtidige kone Angelica og et velkomstkyss. Foto: AFP/Scanpix
VARM VELKOMST: Etter at Osman Araya (30) steg ut av redningskapselen i dag, ble han møtt av sin fremtidige kone Angelica og et velkomstkyss. Foto: AFP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Osman Araya (30) var sjettemann av de 33 gruverarbeiderne som ble reddet opp til trygg grunn igjen i dag.

Da han steg ut fra redningskapselen «Fenix» ble han møtt av forloveden Angelica som ga han et etterlengtet velkomstkyss. Et gledelig syn etter gruveminister Laurence Golbornes aniktsuttrykk å dømme (i bakgrunnen til høyre), melder nyhetsbyrået AFP.

Like etterpå ble han sendt til feltsykehuset for legesjekk. TV-bildene viste en fornøyd mann med to tomler i været og en t-skjorte med påskriften: Takk gud!

Den 18. september i år intervjuet VG Nett Angelica. Da hadde hun akkurat fått et brev fra Osman Araya fra dypet: Osman hadde fridd!

- Tenk, en ektemann! Vi får feire når han kommer opp, sa hun til avisa.

Vedlikehold Araya ble hentet opp etter at det ble utført vedlikehold på kapselen. Klokka 9.30 norsk tid måtte hjulet på redningskapselen repareres før man kunne fortsette operasjonen. Dette tok noe lengre tid enn de ti minuttene det er satt av til mekanisk kontroll.

I 10-tida var kapselen sunket ned for å hente Araya. Klokka 10.13 kunne man se videobilder av at kapselen var nede i gruva igjen for å hente opp trebarnsfaren Osmán Araya (30).

- Jeg elsker dere, og vil aldri forlate dere. Jeg vil kjempe helt til slutten for å være sammen med dere, var en av beskjedene 30-åringen sendte til sin familie fra innsiden av gruva.

Kranglet med sjefen Bare kort tid før gruva raste sammen var han i krangel med sjefen og sa han ikke ville fortsette å risikere livet sitt lengre ved å jobbe der. Gruva har hatt flere ulykker tidligere.

Chiles president Sebastian Pinera sa i en tale tidligere i dag at gruva vil ikke gjenåpnes før den er sikret og godkjent etter alle mulige retningslinjer og hensyn, melder BBC.