Klinte til for homofile

Viste tydelig holdning på aksjonen «Holde hender på Grønnland» i Oslo.

KLINTE TIL: Morten Rudå, leder i Mr. Gay Europe, og Kaltham Alexander Lie kliner i kampen for homofiles rettigheter på Grønland i Oslo. Foto: Nina Hansen
KLINTE TIL: Morten Rudå, leder i Mr. Gay Europe, og Kaltham Alexander Lie kliner i kampen for homofiles rettigheter på Grønland i Oslo. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) 70 personer gikk lørdag i den stille demonstrasjonen «Holde hender på Grønnland» i Oslo, for å markere at uansett hvor i Norge man er, så skal homofile få lov til å holde hender.

- Dette kunne ikke vært bedre. Folk klappa og det var god stemning, forteller lederen for markeringen Victoria Stein Helgerud, som selv er heterofil.

Inviterte på FacebookFor tre uker siden ble et homofilt kjærestepar overfalt på Grønland fordi de holdt hender.

Overfallsmannen, som var av utenlandsk opprinnelse, ga klart uttrykk for at han ikke tolererte åpenlys homofil kjærlighet.

Ifølge ett av ofrene, Anders Rasmushaugen (24), sa mannen at Grønland er en muslimsk bydel, og at det ikke var akseptabelt for to menn å holde hender.

Sparket nedEtter å ha svart «ærlig talt», ble kjæresteparet sparket ned bakfra.

Victoria Stein Helgerud lagde seinere en «event» på Facebook, der hun inviterte til den stille markeringen «Holde hender på Grønnland».

175 var påmeldt, men et raskt overslag tydet på at det til slutt var omlag 70 personer som møtte opp. Marsjen på Grønland gikk fra Politihuset til Lilletorget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer