Klinte til på «homohateren» Santorums valgmøte

Homoaktivistene ble kastet ut mens Santorum-menigheten ropte «U-S-A, U-S-A, U-S-A».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rick Santorum kjemper for å bli republikanernes kandidat i høstens presidentvalg. Den verdikonservative politikeren fra Pennsylvania ner nestfavoritt bak Mitt Romney og har bred støtte i den kristenkonservative delen av partiet.

Tidligere i valgkampen har Santorum vært i stormen for sitt syn på homofili. Kandidaten har blant annet sammenliknet homofili med incest.

- Hvis høyesterett mener at man har lov til å utføre homosex i sitt eget hjem, så har man også rett til å bedrive bigami, flerkoneri, incest og utroskap. Du har rett til alt, raste Santorum i et intervju i Associated Press, etter at et lokalt forbud mot analsex ble underkjent av landets høyeste rettsinstans.

Klinte til Under fredagens valgkampmøte hos Christian Liberty Academy i Illinois fikk nok en gang Santorums homosyn oppmerksomhet. To homoaktivister reiste seg plutselig opp under Santorums tale og klinte til.

Publikum buet mot aktivistene, som ble geleidet ut av salen av sikkerhetsvakter, mens det ble ropt «U-S-A, U-S-A, U-S-A» etter dem. En sint publikummer kastet også et beger på de to aktivistene.

Klinte til på «homohateren» Santorums valgmøte

Aktivistene ønsket ikke å kommentere om de var homofile eller ikke etter stuntet.

- Jeg synes ikke dette skal handle om hvilken seksuell orientering jeg har. Dette handler om Santorums syn på seksualitet, uttalte Timothy Tross og Ben Clifford.

Google-krig Santorum er forøvrig utsatt for en «Google-bombing» på grunn av sitt syn på homofili. Søker man på «Santorum» i Google, er det første treffet følgende forklaring på hva ordet betyr:

Santorum: «En skummet blanding av glidekrem og avføring, som kan være et biprodukt av analsex».

Stuntet har fått Santorum til å si at det drives «jihad» mot familienavnet hans.

TOPPTREFF: En lite fordelaktig definisjon av navnet Santorum topper Google-søket på presidentkandidatens navn.
TOPPTREFF: En lite fordelaktig definisjon av navnet Santorum topper Google-søket på presidentkandidatens navn. Vis mer

Republikanerne holder sitt landsmøte, hvor vinneren av nominasjonen presenteres, i Tampa fra 27. august til 30. august.

VERDIKONSERVATIV: Rick Santorum er verdikonservativ og har markert seg som en sterk motstander av liberalisering av ekteskapslovgivningen i USA. Sjubarnsfaren kjemper om å bli republikanernes presidentkandidat i høstens presidentvalg. Foto: Eric Gay/AP
VERDIKONSERVATIV: Rick Santorum er verdikonservativ og har markert seg som en sterk motstander av liberalisering av ekteskapslovgivningen i USA. Sjubarnsfaren kjemper om å bli republikanernes presidentkandidat i høstens presidentvalg. Foto: Eric Gay/AP Vis mer