Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klippen i målet

Navn: Bente Nordby Alder: 26 Yrke: Snart fotballproff

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor hadde hun tenkt å legge opp som keeper. Men det var fordi målvaktenes trener Jerry Knutsson sa opp jobben sin i Norges Fotballforbund. Og så ble det ikke slik likevel, for Bente besinnet seg.

Og det var både landslagstrener og lagkamerater og alle vi andre som heier på de norske fotballjentene veldig glade for. For klippen i det norske målet var en meget viktig grunn til at jentene kom seg videre til semifinale i Sydney-OL.

Raufoss-jenta dro til Moss og Sprint Jeløy allerede før hun hadde fullført videregående skole. For det var ikke store nok utfordringer for henne i jentefotballen på Toten. Sprint Jeløy ble fusjonert til Athene Moss, og Bente har vært en sikker siste skanse for mossejentene i snart ti år.

På landslaget sa hun seg lenge fornøyd med å være andrekeeper og sørge for oppvarmingen til Reidun Seth. Men daværende trener Even Pellerud så potensialet hennes, og da han ved en anledning vraket henne fra troppen, tente hun til og høynet ambisjonsnivået. Siden har hun, bare avbrutt av noen riktig leie skader, voktet det norske buret. På en slik måte at hun i jentenes fotballunivers regnes for å være verdens beste keeper.

Ved årsskiftet skal hun da også reise over dammen for å spille i den nystartede amerikanske proffligaen. For Bente Nordby er tøff nok til det meste, det er ammunisjon i beina hennes og mye sunt Toten-vett i panna. Hun har herdet seg selv gjennom beinharde treninger med gutta på A-laget til Moss og har lært mange triks av keeperkollega Rino Hansen.

Men først og fremst er det svensken Jerry Knutsson hun skylder stor takk for sitt høye nivå. Han har trent henne tilbake etter skader, og i Østfoldhallen har han et eget keeperhus hvor fotballens siste-skanser av begge kjønn drilles.

Fotballjenter flest er ikke kjent for å være jålete, og Bente Nordby trives overhodet ikke i rampelyset. Rett nok lot hun seg style opp i et ukeblad for noen år siden, men tilværelsen som kjendis føler hun bare ubehag ved.

Hun er en seriøst arbeidende idrettsutøver og en god lagkamerat. Men bak den litt alvorlige maska ligger smilet alltid på lur. Du ser det på TV når hun rydder opp i forsvarsfirerens rufsete tilbakespill. De forventer at Bente tar de ballene som kommer.

Og kanskje gjør hun det i en slik grad at det holder til medalje i Sydney.