Klippet av øre og voldtok med banan

Brutalt torpedomiljø rulles opp i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet i Bergen vil tiltale ni personer for kidnapping etter at en 26-åring ble holdt fanget og mishandlet i fire døgn i 2005. Sju av disse skal også tiltales for utpressing og ran av 26-åringen og moren hans, skriver Bergens Tidende.


Kidnappingssaken, som politiet ikke tok særlig alvorlig i begynnelsen, er nå med på å rulle opp det de karakteriserer som et svært brutalt torpedomiljø i Bergen.

- Historien virket først for utrolig til å være sann, sier en kilde til BT.

Etterforsket etter bananvoldtekt

Det var nemlig først da en 31 år gammel mann ble voldtatt med en banan i mai i fjor, i den samme leiligheten som 26-åringen skal ha blitt holdt fanget, at politiet startet full etterforskning.

Tre av dem som politiet krever tiltalt for kidnapping, er også siktet for bananvoldtekten.

Ifølge siktelsen skal 26-åringen i løpet av det fire døgn lange fangenskapet blitt utsatt for grov vold og mishandling. Kidnapperne skal ha klippet av ham en øreflipp, skamklippet ham og vridd en av fingrene hans til den ble forstuet.

26-åringens mor skal også ha blitt presset for penger, med trusler om at sønnen ville bli drept hvis hun ikke betalte. Da moren ikke klarte å skaffe alle pengene som utpresserne krevde, skal de ha skaffet seg tilgang til 26-åringens kort og kode, og tatt ut 2000 kroner fra hans konto også.

- Vi mener begge to er utpresset med ransmidler, først moren, så sønnen, sier politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt til BT.

Kan bli omfattende rettssak

Fem av de ni personene som politiet vil ha tiltalt, er erfarne kriminelle. Politiet mener også at tre kvinner har bidratt til å holde 26-åringen i fangenskap.

Kidnappingssaken og saken med bananvoldtekten kan bli retteført samtidig, og i sommer skal statsadvokat Benedicte Hordnes ta stilling til hvem som skal tiltales for kidnappingen, og hvem som skal tiltales for bananvoldtekten.

Totalt er 12 personer siktet i de to sakene, men en av personene har omkommet etter at politiet sendte sin innstilling til statsadvokaten.

En rettssak med 11 på tiltalebenken vil bli den mest omfattende torpedorettssaken i Bergen noensinne. Saken kommer tidligst opp for retten i oktober. Ifølge politiet innrømmer ingen av de 11 siktede straffskyld i vesentlig grad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer