Klippet gjerdet og flyktet fra terroristene i kuleregnet

- Vi hørte skuddene og løp det vi kunne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brahim fra Algerie jobber som sjåfør for et lag med teknikere som jobber på gassanlegget for oljeselskapet BP. Han forteller om dramatiske timer i bekmørket ved brakkene der de bor på anlegget. Til France24.com forteller sjåføren hvordan de unnslapp terroristene.

- Klokka var rundt 05.45 på onsdag da sirene startet. Rett etterpå hørte vi skudd bli avfyrt. Vi gikk ut av brakkene og forsøkte å gjemme oss, sier Brahim til France24.com.

Han forteller at terroristene kuttet strømmen og at de ikke så noe. Han forteller at utenlandske arbeidere ble skilt fra de fra Algerie. Han snakket litt med Etter hvert ble også deres internkommunikasjonsutstyr slått av og de visste ingenting om hva som foregikk.

- Vi var veldig redde. Noen hadde likevel mot til å gå på kjøkkenet for å hente vann og litt mat som vi delte mellom oss på gjemmestedet. Den natta var jeg redd, sier han.

Han forteller at en mann fra Filippinene og to tyrkere klarte å flykte fra brakkene ved å klippe opp et gjerde.

Han sier videre at i 13-tida i går startet sammenstøtene mellom den algeriske hæren og terroristene.

Da bestemte han seg for å prøve lykken, forteller han.

- Mens vi hørte skuddene klippet vi opp gjerdet med tang og vi løp det vi kunne alle sammen. Vi var vel rundt 50 personer fra Algerie og tre utlendinger. Vi ble møtt av spesialstyrkene som ikke var langt unna. Jeg så meg ikke tilbake. Det eneste jeg så var et fly som fløy over området, sier han.