Klippet graset for å finne spor

Etter det Dagbladet erfarer har politiets tekniske åstedsgransking ikke gitt funn som kan felle Kristins drapsmann. Etterforskere snauklippet graset på åstedet med saks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimester Svein W. Løsnæs tror at drapsetterforskningen kan bli langvarig.

Tre Kripos-teknikere og en kriminaltekniker fra Larvik politidistrikt finkjemmet i går kveld fremdeles åstedet. Etterforskerne tilbrakte store deler av gårsdagen liggende på knærne, mens de snauklippet graset på åstedet med saks. Alt i jakten på biologiske spor og andre spor som kan felle drapsmannen.

Skoavtrykk

Åstedet ligger i en glenne, tett omkranset av vegetasjonen. Den drepte 12-åringen ble funnet liggende på et graskledd bakke, og åstedet beskrives av polititjenestemenn som vanskelig. Det er få flater der mulige etterlatte fingeravtrykk kan spores. Dersom teknikerne finner fingeravtrykk, vil det sannsynligvis være på Kristins kropp eller gjenstander - eller på gjenstander drapsmannen har mistet.

Etter det Dagbladet erfarer, har etterforskerne ikke funnet tekniske spor som gir dem et gjennombrudd i saken. Undersøkelsene av åstedet fortsetter i morgen.

- Ekkelt

Stedet der Kristin ble funnet kvalt og drept, ligger få meter fra Reppesgårdveien. Fra en falleferdig garasje ved grusveien går en sti til åstedet, og videre til en hytte ca. 100 meter lenger inn i skogen. Dagbladet har vært i kontakt med dem som befant seg på denne hytta torsdag ettermiddag.

- Vi har verken hørt eller merket noe som helst. Det hele er ekkelt, sier den kvinnelige hytteeieren.

Store områder rundt åstedet har blitt gjennomsøkt av politihunder.

Kristins sykkel ble funnet ved den gamle garasjen. Den er sendt til Kripos for undersøkelse. Politiet ønsker ikke å opplyse om det er skader på sykkelen.

Langvarig

Over 20 Kripos-etterforskere og politifolk jobber på spreng med etterforskningen. En analyseekspert fra Kripos er allerede i startfasen koblet inn i saken. Politiet mente i går at analyseekspertens bistand ikke er utnyttet til sitt fulle potensial, så tidlig i etterforskningen.

Politimester Svein W. Løsnæs frykter at drapsmannen ikke vil bli tatt med det første.

- Saken kan bli langvarig, men vi tror at vi skal klare å oppklare den. Vi har mange opplysninger å jobbe med. Jeg har god tro, sier Løsnæs.