Klippet halen av sju hester

Forsvant med håret. - Innmari merkelig, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For tre netter siden tok ukjente gjerningsmenn seg i tre inngjerdinger og klippet halene av sju av hestene til Øyvind Kirsebom i Sørum. De tok med seg alt håret - noe eieren anslår ville ha fylt en halv søppelsekk.

- Ingen vanlig guttestrek

- Halen er klippet rett av, ser du. De må ha tatt med seg en skikkelig stor saks, sier Kirsebom til Romerikes Blad.

Han oppdaget det som hadde skjedd tirsdag morgen. En stolpe i gjerdet var revet ned, og naboen skal ha sett en firehjulstrekker på vei mot beiteområdet. Bortsett fra det, er det ingen spor. Det at hesteklipperne tok seg inn i tre ulike innhegninger, gjør at Kirsebom ikke tror dette er noen vanlig guttestrek.

Anmelder for dyremishandling

Han varsler nå at han vil anmelde halekuttingen, som er å regne som dyremishandling. Kun endehårene ble klippet, så halebeinet ble ikke berørt. Men hestene bruker halen til å vifte bort insekter med, og det vil ta opp til tre år før hårene vokser ut igjen.

Nå må eieren og hans datter i stedet spraye dyrene med insektsspray for å unngå at de plages.

Politiet kan ikke huske å ha vært borti noen liknende sak.

- De har tatt med seg alt håret, noe som er innmari merkelig. Jeg kan ikke skjønne hva de skal med det. Vi har i hvert fall ikke hatt noen liknende sak de seneste ti årene, sier Svein Engen ved Sørum lensmannskontor til avisa.