SIKKERHETSSTYRKER: Pakistanske sikkerhetsstyrker samlet seg foran Jinnah-flyplassen i Karachi. tungt bevæpnede militanter angrep i dag Pakistans travleste flyplass. Foto: AFP Photo/Asif Hassan/NTB scanpix
SIKKERHETSSTYRKER: Pakistanske sikkerhetsstyrker samlet seg foran Jinnah-flyplassen i Karachi. tungt bevæpnede militanter angrep i dag Pakistans travleste flyplass. Foto: AFP Photo/Asif Hassan/NTB scanpixVis mer

- Klippet opp gjerdet til flyplassen, snek seg inn i terminalen og åpnet ild

- Angrep flyplassen i Karachi fra tre sider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mye er fortsatt uklart etter kveldens dramatiske og tragiske terroraksjon i Pakistans største by Karachi, der minst fem mennesker er drept.

To kraftige eksplosjoner er blitt utløst på flyplassen i Karachi, hvor politiet forsøker å uskadeliggjøre flere væpnede angripere, melder NTB klokka 23.43.

— Alle flypassasjerer har blitt evakuert og tre terrorister er drept, sier Asim Saleem Bajwa, talsmann for den pakistanske hæren.

Twitter skriver general i det pakistanske forsvaret, Asim Bajwal, at alle passasjerene som befant seg i flyene er blitt evakuert.

Omkring fem menn bevæpnet med automatvåpen og granatkastere tok seg ifølge BBC inn på den gamle terminalen på flyplassen - som brukes til VIP-transport, privatfly og av pilegrimsreisende - delvis ved å klippe hull i gjerdet, delvis ved å bruke falske ID-papirer som indikerte at de var sikkerhetsvakter ved flyplassen.

Ifølge Dawn.com angrep terroristene fra tre sider. To av dem skal ha klart å ta seg inn i et fly - det er ikke kjent om det var folk i dette flyet. Dawn melder at 14 personer er drept, hvorav minst fire av disse er terrorister, mens nyhetsbyrået AFP melder at 12 personer er drept.

Det skal ikke ha vært nordmenn involvert.

- Vi har ikke fått noen informasjon om at det skal være noen nordmenn på flyplassen. Den norske ambassaden i Pakistan følger tett med på situasjonen, sier pressevakt i Utenriksdepartementet Astrid Sehl til Dagbladet.

- Skuddveksling pågår - Skuddvekslingen pågår. Vi vet ikke eksakt hvor mange angripere det er, men har mistanke om at det kan være fire til seks terrorister som har gått til angrep på flyplassen, sier polititjenestemannen Rao Muhammad Anwar.

Gjerningsmennene er bevæpnet med automatvåpen og granater.

RØYK: Kraftig røyk steg til værs over flyplassen i Karachi. Personene som angrep flyplassen skal ha kastet granater. Foto: AFP Photo/Asif Hassan/NTB scanpix
RØYK: Kraftig røyk steg til værs over flyplassen i Karachi. Personene som angrep flyplassen skal ha kastet granater. Foto: AFP Photo/Asif Hassan/NTB scanpix Vis mer

- Fire til fem terrorister har klart å komme seg til rullebanen, de er tungt bevæpnet med ammunisjon og grantater. Flyplassens sikkerhetsstyrke har stengt av området i samarbeid med politiet, sier en talsmann for sikkerhetsstyrken ifølge NTB.

Pakistanske medier melder imidlertid at så mange som 10-12 angripere er involvert.

Rullebanen TV-bilder viser røyk som stiger opp fra en rullebane der fly står parkert. To av de drepte var sikkerhetsvakter ved flyplassen, mens to var ansatte i Pakistan International Airlines, ifølge sykehussjefen.

Ifølge Dawn.com er den pakistanske hæren satt inn, og skal nå delta i skuddvekslinger med terroristene.

Luftfartsmyndighetene i Pakistan skriver på Twitter at en av terroristene skal ha blitt pågrepet av politi, men det er ikke bekreftet av politiet.

Alle fly er blitt dirigert vekk fra Karachi, og alle veiene rundt flyplassen er sperret av hæren.

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet.

VIKTIG: Karachi er Pakistans største by. I 2013 brukte over 16 millioner mennesker Jinnah-flyplassen i Karachi. Hver dag benytter 44 tusen mennesker flyplassen. Arkivfoto: EPA / NTB scanpix
VIKTIG: Karachi er Pakistans største by. I 2013 brukte over 16 millioner mennesker Jinnah-flyplassen i Karachi. Hver dag benytter 44 tusen mennesker flyplassen. Arkivfoto: EPA / NTB scanpix Vis mer