Klipte av ledninger på PC-utstyr

NASA utsatt for sabotasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Amerikanske NASA har avdekket sabotasje av utstyr som skulle brukes ved den internasjonale romstasjonen, melder nyhetsbyrået AP.

En person som arbeidet for et firma tilknyttet NASA, skal med vilje ha kuttet ledninger på en PC. Sabotasjen ble avdekket rett før utstyret ble lastet ombord i romskipet Endeavour.

Den uidentifiserte sabotøren ødela to PCer, hvorav den ene skulle sendes til den internasjonale romstasjonen. Sabotasjen skjedde utenfor Florida, men NASA har ikke gitt noen flere detaljer om hvem sabotøren var.

NASA håper de får fikset PCen før den planlagte avreisen til romstasjonen 7.august. Sabotasjen ville ikke utgjort noen fare for romskipet eller mannskapet ombord på romstasjonen.

KLIPTE LEDNINGER: En person som gjorde arbeid for NASA, skal ha ødelagt ledninger på en PC med vilje. PCen skulle sendes til den internasjonale romstasjonen. Illustrasjonsfoto: NASA/REUTERS/SCANPIX
KLIPTE LEDNINGER: En person som gjorde arbeid for NASA, skal ha ødelagt ledninger på en PC med vilje. PCen skulle sendes til den internasjonale romstasjonen. Illustrasjonsfoto: NASA/REUTERS/SCANPIX Vis mer