Kliss vått på Vestlandet de nærmeste 24 timene

Et kraftig regnvær er i full gang på store deler av Vestlandet. Det ventes opp mot 110 millimeter nedbør, og flere fylker øker beredskapen.

REGN: Et kraftig regnvær er i full gang på store deler av Vestlandet. Det ventes opp mot 110 millimeter nedbør i løpet av 24 timer.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix .
REGN: Et kraftig regnvær er i full gang på store deler av Vestlandet. Det ventes opp mot 110 millimeter nedbør i løpet av 24 timer. Foto: Marit Hommedal / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den voldsomme nedbøren som vil holde på i alle fall de neste 24 timene, øker både flomfaren og jordskredfaren på Vestlandet, men farevarselet fra Meteorologisk institutt er foreløpig ikke mer enn på gult nivå – det tredje høyeste farenivået.

I Hordaland og i Sogn og Fjordane vil stedene med mest nedbør få mellom 70 og 110 millimeter regn, mens i Rogaland kan det lokalt komme mellom 70 og 90 millimeter på 24 timer.

Et farevarsel på gult nivå betyr fare for overvann i tettbebygde områder og mulige behov for forebyggende tiltak. Også faren for jordskred og flom er satt til gult nivå. Flere fylker har derfor økt beredskapen.

Statens vegvesen har satt inn vakter flere utsatte steder.

- Vi har flere partier som vi vil følge ekstra med på nå når det meldes mye regn, sier byggeleder Åsmund Andersen Sekse i Vegvesenet til NRK.

I Strand kommune i Ryfylke – som ble hardt rammet i forrige omgang med kraftig nedbør i september – er det satt ut flomvakter etter at kommunen fikk kritikk for dårlig forebygging sist gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer