TUNGVEKTER: Vitalij Klitsjko var en tungvekter i bokseringen (her fra 2012), men har nå trukket seg fra presidentvalgkampen i Ukraina. Foto: REUTERS / Kai Pfaffenbach / NTB scanpix
TUNGVEKTER: Vitalij Klitsjko var en tungvekter i bokseringen (her fra 2012), men har nå trukket seg fra presidentvalgkampen i Ukraina. Foto: REUTERS / Kai Pfaffenbach / NTB scanpixVis mer

Klitsjko trekker seg fra presidentvalget, støtter i stedet «sjokoladekongen»

- Trenger en enkelt kandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere boksemesteren Vitalij Klitsjko sier han likevel ikke vil stille som kandidat i presidentvalget i Ukraina.

Klitsjko kunngjorde i slutten av februar at han ville stille som kandidat i presidentvalget 25. mai, men nå trekker han sitt kandidatur.

I stedet vil han støtte den styrtrike oligarken Petro Porosjenko.

- Vi er nødt til å nominere én enkelt kandidat som representerer de demokratiske kreftene. Dette må være en kandidat som har sterkest mulig støtte i befolkningen. I dag er den kandidaten etter min mening Petro Porosjenko, sa Klitsjko da hans parti UDAR holdt et møte lørdag.

Klitsjko selv er tidligere tungvektsmesteren i boksing og har vært en sentral skikkelse i protestbevegelsen som til slutt fikk avsatt president Viktor Janukovitsj.

Porosjenko er på sin side kjent som «sjokoladekongen» i Ukraina. Han har tjent milliarder på søtsaker og regnes som en av landets oligarker.

(NTB)