Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kloakk-jakt avslørte bordell

Bergenspolitiet rykket i formiddag ut til en kloakklekkasje, men ramlet over fire prostituerte fra Russland og Litauen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i dag tidlig politifolkene rykket ut på kloakkalarmen. Naboen til bordellet trengte hjelp med å komme seg inn til stedet hvor han trodde det var en kloakklekkasje, men der inne ventet fire øst-europeiske kvinner.

- De hevder at de er her som turister, men vi har en klar formening om at kvinnene har vært i Norge for å selge seksuelle tjenester, sier politiavdelingssjef Einar Bratli til Bergens Tidendes nettutgave.

Kan bli hallikdømt

De to russiske kvinnene hadde vært i landet noen dager og manglet visum. De to fra Litauen hadde vært her i flere uker, men brøt utlendingsloven fordi de ikke hadde nok penger til å klare seg i Norge. Alle fire blir bortvist fra landet seinest mandag.

Siden prostitusjon er tillatt her til lands, risikerer ikke kvinnene å bli straffet. Der gjør derimot mannen som leide ut leiligheten til dem. Han kan bli dømt for hallikvirksomhet.

- Kvinnen som leide leiligheten sa at hun var utvekslingselev fra Tsjekkia, sier 32-åringen til Bergensavisens nettutgave.

Reklamerte på nettet

Kvinnene ble sluppet fri etter å ha vært til avhør i dag, men politiet har beslaglagt passene deres.

Bergensavisen avslørte for to måneder siden at leiligheten i Strømsgaten ble brukt som bordell. Gjennom annonser på internett reklamerte «Nina» med at hun var en «ungjente som gir deg en deilig opplevelse i en privat leilighet». Med politiets kloakkaksjon i dag, er bordellet trolig å anse som avviklet.

Hele Norges coronakart