Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kloakkfaren avverget: Sørenga sjøbad åpner likevel

Et planlagt kloakkutslipp i natt kunne ført til at Sørenga måtte stenge. Nå melder Bymiljøetaten at sjøbadet åpner likevel.

SØRENGA: Det varslede kloakkutslippet ble forhindret. Sørenga sjøbad holder åpent i dag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SØRENGA: Det varslede kloakkutslippet ble forhindret. Sørenga sjøbad holder åpent i dag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i uka ble det kjent at Sørenga sjøbad ville stenge i dag på grunn av et mulig kloakkutslipp i Oslofjorden via Alnaelva.

I natt ble det planlagte kloakkutslippet ved Alnaelva gjennomført. I stedet for at kloakken slapp ut i elva, ble utslipp i fjorden forhindret ved hjelp av sugebiler.

Kommunikasjonssjef Richard Kongesteien i Bymiljøetaten opplyser til Dagbladet at Sørenga sjøbad vil åpne som normalt i dag.

- Vi har fått tilbakemelding fra Vann- og avløpsetaten at operasjonen i natt gikk veldig bra. Det var ubetydelige mengder utslipp som kom ut i elva, og så små mengder utgjør ikke noen fare for badevannskvaliteten. Vi konstaterer med lettelse at dette gikk fint, så da kan folk bade og kose seg i dag som normalt, sier Kongesteien til Dagbladet torsdag morgen.

Sandsekker og sugebiler

Det planlagte utslippet kom i forbindelse med byggingen av Follobanen. For å unngå ukontrollerte utslipp når tunnelen skal bores, skal kloakken føres inn i et nytt løp. Det er denne operasjonen som i utgangspunktet kunne ha endt opp med et utslipp i Alnaelva på opptil 50 liter kloakk i sekundet, til samenn 720 000 liter.

Det skal også gjøres et tilsvarende kontrollert utslipp neste uke.

Da Dagbladet snakket med Vann- og avløpsetaten onsdag, var de optimistiske.

SØRENGA: Det populære badestedet Sørenga ble stengt etter at det ble kjent at rundt 50.000 liter fyringsolje hadde lekket ut i Alnaelva. Lørdag åpnet kommunen opp for bading igjen. Video: Emilie Rydning Vis mer

- Vi legger ut sandsekker for å samle opp kloakken, og så setter vi inn ti sugebiler for å suge opp. De kjører fortløpende i skytteltrafikk til ulike pumpestasjoner i byen. Målet er at det ikke kommer noe kloakk ut i Alnaelva, sa kommunikasjonsrådgiver Tone Spieler.

Det ble også lagt ut lenser ved utløpet av Alnaelva, for å fange opp søppel og toalettpapir dersom det det hadde blitt utslipp til fjorden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media