Klodens verste uvær stormer mot land

Supertyfonen Soudelor ventes å treffe Taiwan fredag.

SUPERTYFON: Supertyfonen Soudelor herjer Stillehavet. Den er ventet å nå land fredag. Foto: REUTERS / NOAA / NTB scanpix
SUPERTYFON: Supertyfonen Soudelor herjer Stillehavet. Den er ventet å nå land fredag. Foto: REUTERS / NOAA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Supertyfonen Soudelor er det verste uværet som har herjet på planeten så langt i år. I øyeblikket raser den fra seg langt ute i Stillehavet, men den ventes å treffe land fredag.

I øyeblikket raser den avgårde med en styrke som en kategori 5-orkan, vindhastigheter på over 69 meter i sekundet. Den kalles tyfon på grunn av den dens geografiske beliggenhet, i det nordvestlige Stillehavet.

Det er ventet at den vil gå ned til et sted mellom kategori tre eller fire før den når land, men ifølge The Weather Channel, er det Ryuku-øyene som vil få besøk først. Lørdag er den ventet å ankomme Taiwan og kan treffe hovedstaden Taipei. Natt til søndag treffer den det sørøstlige Kina dersom prognosene treffer.

Søndag traff supertyfonen den lille øya Saipan med voldsom kraft og etterlot seg kaos. Da som kategori 2-tyfon. Vindkastene førte til at øyas elektriske hovedanlegg ble oversvømt, tak ble revet av hus og strømstolper ble ødelagt. Det er ikke rapportert om dødsfall blant de rundt 48 000 innbyggerne på øya, men minst ti personer skal ha fått skader og mange har mistet husene sine, melder Pacific Daily News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer