<strong>SUPERTYFON:</strong> Supertyfonen Soudelor herjer Stillehavet. Den er ventet å nå land fredag. Foto: REUTERS / NOAA / NTB scanpix
SUPERTYFON: Supertyfonen Soudelor herjer Stillehavet. Den er ventet å nå land fredag. Foto: REUTERS / NOAA / NTB scanpix Vis mer

Klodens verste uvær stormer mot land

Supertyfonen Soudelor ventes å treffe Taiwan fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Supertyfonen Soudelor er det verste uværet som har herjet på planeten så langt i år. I øyeblikket raser den fra seg langt ute i Stillehavet, men den ventes å treffe land fredag.

I øyeblikket raser den avgårde med en styrke som en kategori 5-orkan, vindhastigheter på over 69 meter i sekundet. Den kalles tyfon på grunn av den dens geografiske beliggenhet, i det nordvestlige Stillehavet.

Det er ventet at den vil gå ned til et sted mellom kategori tre eller fire før den når land, men ifølge The Weather Channel, er det Ryuku-øyene som vil få besøk først. Lørdag er den ventet å ankomme Taiwan og kan treffe hovedstaden Taipei. Natt til søndag treffer den det sørøstlige Kina dersom prognosene treffer.

Søndag traff supertyfonen den lille øya Saipan med voldsom kraft og etterlot seg kaos. Da som kategori 2-tyfon. Vindkastene førte til at øyas elektriske hovedanlegg ble oversvømt, tak ble revet av hus og strømstolper ble ødelagt. Det er ikke rapportert om dødsfall blant de rundt 48 000 innbyggerne på øya, men minst ti personer skal ha fått skader og mange har mistet husene sine, melder Pacific Daily News.

Øyene Hawaii og Guam har sendt mat, vann, senger, generatorer og annet nødvendig utstyr til øya, melder USA Today.

Her kan du følge stormens utvikling.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer