Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kloke bisper

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Homofiles yrkesmuligheter i Den norske kirke ble styrket med uttalelsen fra bispemøtet i går. Fire av bispene erklærte at de vil arbeide for at homofile i partnerskap skal kunne ha alle typer stillinger i Kirken. De ønsker å ta saken opp til ny vurdering på neste Kirkemøte fordi de ser på uttalelsen fra Kirkemøtet i 1997 som et tidsbestemt kompromiss og ingen uttalelse for evigheten.
  • Det er meget klokt av de fire bispene. For 1000 års kirkehistorie viser jo at det nettopp er slik. Det som er i strid med Bibelen og andre skrifter i en tid, blir seinere til gudsens sanning. Bispekollegiet var også splittet da de første kvinnelige prestene ble ansatt, og etter kort tid var det like normalt som å ansette menn. Det er fint at Kirken viser den er av denne verden. Men det blir mye skrik og skrål før den erkjenner de praktiske konsekvensene.