Klokka 05 våknet Gunn Tove av en rar lukt:
- Forferdelig opplevelse

Fikk kasta alt ut på verandaen. 

<strong>ULMEBRANN:</strong> Ulmebrann er vanskeligere å oppdage enn vanlig brann, fordi flammene nesten ikke er til stede. De aller fleste vanlige branner starter som ulmebranner. Foto: Privat
ULMEBRANN: Ulmebrann er vanskeligere å oppdage enn vanlig brann, fordi flammene nesten ikke er til stede. De aller fleste vanlige branner starter som ulmebranner. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Da jeg våknet var rommet fullt av tett røyk, sier Gunn Tove Bjørkli til Nordlys, som først omtalte saken.

Søndag 8. januar gikk hun og mannen Finn Helge Tolpinrud for å legge seg. Når det er kaldt ute pleier de å bruke varmeteppe for å varme opp senga.

- Vi satte på teppet og jeg gikk på badet, før jeg la meg. Etter en stund syntes jeg det begynte å lukte rart, men jeg trodde lukta kom utenfra for vinduet sto åpent, forteller Tolpinrud til Dagbladet.

- Det var en veldig spesiell lukt

Han sier at det ikke lukta brent og at han ikke klarte å definere hva det kunne være.

- Da sto teppet fortsatt på, forklarer han.

Så gikk kona for å legge seg.

- Jeg skrur av bryteren og legger teppet på gulvet, en halv meter unna senga. Det havner oppå et lammeskinn og jeg legger en pute delvis over. Så sovner vi.

Klokka 05.00 våkner Bjørkli. Hun ser på klokka og kjenner en forferdelig lukt.

- Det var en veldig spesiell lukt og det var den jeg først la merke til. Så ser jeg at teppet ikke er slått av. Det må ha skjedd en teknisk feil.

- En forferdelig opplevelse

En ulmebrann hadde oppstått i teppet, og i rommet er det en slags merkelig røyk, som Finn Helge Tolpinrud beskriver som gassliknende.

- Da var det bare å dra ut kontakten og få opp døra til verandaen. Vi fikk kasta teppet, lammeskinnet og puta ut, før det begynte å brenne i gulvet som allerede var glovarmt, forteller Bjørkli.

- Brannvesenet mente det var et under at vi hadde våkna. Vinduet sto jo åpent, og noe av røyken hadde forsvunnet under gardinene og ut, mens den resterende delen var igjen i rommet.

Det aktuelle teppet heter Wilfa WHB - 4. Ekteparet har brukt varmeteppene fra Wilfa i mange år, men nå er det slutt på det.

- Det var en forferdelig opplevelse. Vi redda heldigvis livet og nå vil vi bringe budskapet ut, slik at folk vet om det. Vi har fått mange tilbakemeldinger på at folk ikke vil bruke dem.

Wilfa skal undersøke

Til Nordlys forteller Anders Liland, daglig leder i Wilfa, at det er trist å høre om familiens ubehagelige opplevelse.

- For syv år siden fikk vi melding om et problem med ett teppe. Da tok vi kontakt med fabrikken for å få dem til å fikse det. Meg bekjent har vi ikke fått meldinger om noen feil siden da, sier han til avisa.

Teppet til Gunn Tove Bjørkli og Finn Helge Tolpinrud skal nå sendes til Wilfa, som skal undersøke om det finnes flere i butikk.

BATTERIEKSPLOSJON: New Jersey-kvinnen Maria Mcinerney skulle til å betale i kassa da det plutselig kom et høyt smell og røyk fra veska hennes. Video: News 12 New Jersey via CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer