STILLER I RETTEN: Eirik Jensen stiller under fengslingsmøtet i Oslo tingrett i dag. Politoverbetjenten nekter straffskyld. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
STILLER I RETTEN: Eirik Jensen stiller under fengslingsmøtet i Oslo tingrett i dag. Politoverbetjenten nekter straffskyld. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

Klokka 10 stiller Eirik Jensen i retten, sier han vil ta opp kampen

Fengslingsmøte i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han føler nå at tiden er kommet til å ta opp kampen også ved sin fysiske tilstedeværelse, og ved å gi sin forklaring direkte overfor dommeren. Hovedregelen er jo at siktede selv er til stede under fengslingsmøter som behandler fengslingsdelen i saken, sa advokat Jens-Ove Hagen til Dagbladet i går.

Han forsvarer den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen.

Når retten settes klokka 10 i Oslo tingrett i dag vil Eirik Jensen for første gang møte i rettsmøte mot seg selv med pressen til stede. Hagen vil også kreve at saken skal gå for åpne dører, slik at blant annet pressen kan være til stede under behandlingen.

- Vi mener at saken er overmoden for at offentligheten skal kunne få innsyn i prosessene. Jeg vil motsette meg lukkede dører slik jeg har gjort ved de siste rettsmøtene, sier han.

Eirik Jensen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet 24. februar i år. Han har hele tiden hatt brev- og besøksforbud, og har ikke innsyn i politiets dokumenter i saken. Ifølge NTB vil Jensen be retten om å oppheve klausuleringen.

Først i avhør 10. april ble Jensen fritatt fra den spesielle taushetsplikten han har vært underlagt på grunn av sin spesielle stilling i politiet.

Dette, i tillegg til de at han ikke har innsyn i politiets dokumenter, har ifølge hans forsvarer gjort det svært vanskelig for Jensen å ivareta sitt forsvar.

Spesialenheten for politisaker kommer til å kreve ytterligere fire ukers varetekt. Fortsatt ønsker de at han ilegges brev- og besøksforbud, samt medieforbud. Som tidligere kommer spesialenheten til å be om lukkede dører.

Eirik Jensen har nektet all straffskyld i korrupsjonssaken. Han ble pågrepet 24. februar, anklaget for å ha mottatt store pengesummer i bytte mot å legge til rette for smugling av flere tonn hasj for den selverklærte narkobaronen Gjermund Erik Cappelen (47).