Klokka 16.20: Plutselig smeller det. Jeg setter kaffen i halsen. Stillhet. Så sirenene.

KING GEORGE STREET (Dagbladet): Nok en selvmordsbomber har sprengt seg sjøl og personene rundt ham i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16.25: Med kamerautstyr og blokk springer vi mot området som har opplevd et titall selvmordsaksjoner det siste året. Det er kaos i gatene. Horder av mennesker springer mot åstedet. Andre gråter og holder rundt hverandre. Folk ringer febrilsk i mobiltelefoner for å sjekke at ingen av deres kjære er skadd. Men mobilnettet er sprengt, og lyden av ambulanse-, politi- og militærsirener er så øredøvende at de nok ikke hører noen ting hvis de er så heldige å nå fram.

Ingen vet foreløpig hva som faktisk har skjedd, men alle frykter det samme: En selvmordsbomber har lurt seg inn i hjertet av Jerusalem og sprengt seg sjøl og menneskene rundt ham i lufta.

Hvor mange har han tatt med seg i døden denne gang? Og er det noen jeg kjenner, lurer israelerne.

16.30: Kaoset er komplett. På rekordkort tid har de etter hvert så erfarne israelske politimennene fått stengt av ulykkesområdet. Bak sperringene står hundrevis av mennesker. Pressefolk springer febrilsk rundt etter ofre, mens en israelsk kvinne i førtiåra lurer seg ut av pizzarestauranten Sbarro med en takeaway-pizza under armen. Seinest i august i fjor mistet 15 mennesker livet i en selvmordsaksjon på denne restauranten.

Rundt 100 meter lenger opp, i King George street, står blødende mennesker og gråter. Noen roper hysterisk etter hjelp. De er i sjokk etter å ha vært så alt for nær selvmordsaksjonisten. To personer var så nær mannen at de måtte bøte med livet. De ligger døde i gata. Skadde mennesker blir kjørt på båre inn i de ventende sykebilene.

Noen hundre meter nedi gata står 13-årige Ron og gråter uavbrutt. Han presser fjeset sitt inntil bestemor Maza Cohens bryst. Han hulker. Tar seg sammen og forteller at han så selvmordsbomberen fra bussen han satt i. Så kommer tårene igjen. Turen med bestemor til Jerusalem sentrum ble et mareritt for Ron.

16.55: Vi er på oversiden av åstedet. En kvinne står og gråter ukontrollert. Hun holder hardt på barnebarnet sitt - som ser rart på bestemoren. Han forstår ikke hva som foregår. Men bestemor Nehama Nichama skulle ha møtt sin datter på stedet hvor selvmordsbomberen sprengte seg i lufta for kort tid siden. Heldigvis for Nehama var hun for seint ute. Men hvor er datteren? Nehama gråter uavbrutt.

- Hun takker Gud for at barnebarnet ikke ble skadd. Men hun tror datteren er død fordi hun ikke svarer på telefonen, forklarer den 19-årige Hagar Israeli (19) iført militæruniform og et ladd M-16-våpen. Også Hagar er redd. Flere av hennes jevngamle venninner patruljerer i området King George street.

- For alt jeg vet er noen av dem drept. Hvilke andre steder i verden må vi gå rundt med ladde, svære våpen, spør Hagar.

I løpet av de siste åra har hun mistet en rekke venner og familiemedlemmer. 19-åringen håper at ingen av hennes kjære mistet livet denne dagen. Hun har fått nok av begravelser og kirkegårdsbesøk.

- Jeg har hørt at det fløy både armer og bein i lufta der han sprengte seg i lufta. Jeg håper kroppsdelene tilhørte terroristen og ingen andre, sier hun tørt.

Ei jente i slutten av 20-åra kommer gående mot oss. Nehama Nichama brekker sammen i gråt. Hun er så lettet, så lettet: Hennes datter er i live.

18.20: Militæret har undersøkt hele området. Den religiøse gruppa Zaka har plukket opp de mange kroppsdelene. Med bomull har de forsikret seg om at alt blodet også er tatt vare på.

- Vi tror at ethvert menneske skal begraves slik Gud har skapt dem. Derfor plukker vi opp alt som finnes av kroppsdeler og væske. Også fra selvmordsbomberen, forteller den franske jøden Shlomo Bloch.

Han var på åstedet 100 sekunder etter at bomben smalt. Nå, to timer etter, står han og slapper av og drikker brus. På hendene hans har han fremdeles plastikkhansker etter ryddearbeidet. De er dekket av blod.

- Det var en absurd situasjon. Først plukket jeg opp delene etter ei jente rundt 25- 35 år. To minutter etterpå tok jeg opp bitene fra terroristen, sier han nøkternt.

Og forklarer at hans religion sier at alle mennesker er like.

- Alle mennesker skal begraves slik Gud har skapt dem, sier Shlomo.

18.30: Alle veisperringene er borte. Hundrevis av skuelystne er på åstedet og ser på ødeleggelsene. På veggen over Rachel Corner, butikken hvor selvmordsaksjonisten sprengte seg sjøl utenfor, er det fremdeles store områder med blodsprut. Ellers er hele gata vasket og ryddet opp.

Foruten selvmordsaksjonisten er minst to personer døde. Minst 40 mennesker er skadd. Tre eller fire av dem alvorlig.

Al-Aqsa-brigaden har påtatt seg ansvaret for aksjonen, og sier at det var Mohammed Hashaika (22) som sto bak selvmordsaksjonen.

22-åringen fra Nablus-området ville ta hevn for den israelske hærens drap på to palestinere, ifølge en al-Aqsa-talsmann som ringte AP i går.

Ifølge israelske politikilder er gårsdagens selvmordsaksjon den fjerde i Jerusalem siden forrige søndag. Siden januar har det vært 14 selvmordsaksjoner i Israel.

Israel avlyste i går et møte med palestinske fredsforhandlere grunnet aksjonen, og absolutt ingenting tyder på at den amerikanske fredsutsendingen Anthony Zinni vil annet enn mislykkes, som han gjorde på sine to foregående fredsturer til det hellige land. For nå roper israelerne etter hevn.

KAOTISK: Over 40 mennesker ble skadet under bombeattentatet i den travle handlegata.
I SJOKK: 13-årige Ron står hulkende inntil sin bestemor Maza Cohen etter å ha vært øyenvitne til selvmordsaksjonen. Turen med bestemor i Jerusalem sentrum endte opp i et mareritt.