Klokka skrudd tiår tilbake

Tegucigalpa: (NTB-Reuters): Orkanen «Mitch» kan ha skrudd klokka flere tiår tilbake for Nicaragua og Honduras, to av verdens fattigste land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Honduras, som ofte blir framstilt som selve prototypen på en bananrepublikk, sier myndighetene at det kan ta flere tiår å komme på fote igjen etter uværets herjinger. Flom og leirras har på noen dramatiske dager gjort kål på størstedelen av avlingene og lagt det lille som var av infrastruktur i ruiner.

President Carlos Flores sier at så mye som 70 prosent av landets viktigste landsbruksavlinger er ødelagt. Landbruket alene står for halvparten av bruttonasjonalproduktet på 3 milliarder dollar.

Dommedag

Andre snakker om skader av nærmest dommedagsomfang i det lille landet på 5,5 millioner innbyggere, et av flere små som knytter Mexico sammen med Sør-Amerika. I den honduranske hovedstaden Tegucigalpa er nesten en tredel av alle hus mer eller mindre ødelagt. Hovedvannledninger, sykehus, fengsler og regjeringskontorer er påført store skader.

Talsmenn for næringslivet frykter omfattende matmangel, og ber det internasjonale samfunn om øyeblikkelig assistanse.

- Dette er et banesår for landets økonomi, sier visepresident William Handel til Reuters. Han regner med at det kan ta 30-40 år å gjenoppbygge landet. Sjeføkonom Jorge Bueso i Honduras' tredje største bank, Banco de Occidente, sier at orkanen traff hver kvadratcentimeter av honduransk område.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer